IKONA NOVE ERE.

Prvi ikad BMW i8 Roadster.

IKONA NOVE ERE.Prvi ikad BMW i8 Roadster.

Budućnost ima oblik - u obliku prvog ikad BMW i8 Roadstera. Entuzijastičan, fascinantan i spreman reinterpretirati pojam slobode. Za bezuvjetno zadovoljstvo u vožnji, koliko god da ima ceste. Od prvog pogleda na ikonični dizajn razina adrenalina raste. Tahometar raste jednako brzo: inovativni hibridni plug-in motor generira 374 KS i 570 Nm te BMW-u i8 Roadster omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h u samo 4,6 sekundi. Najbrži put za doživjeti novi oblik slobode.

Pročitajte više
BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, Sophisto Grey, bočni pogled
Lakometalni kotači u E-Copper, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, vanjština
Accaro E-Copper unutrašnjost, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, unutrašnjost
Otvorena krilna vrata, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, Sophisto Grey

BMW I8 ROADSTER ULTIMATE SOPHISTO EDITION.

Izuzetan u svakom pogledu: BMW i8 Ultimate Sophisto Edition podiže inovativne performanse i upečatljiv dizajn na novu zajedničku razinu. Ograničeno na 200 vozila širom svijeta, izdanje je dostupno i za BMW i8 Coupé i za BMW i8 Roadster i impresivno se izdvaja iz mnoštva u Sophisto Greyu s posebnim naglascima, kao i ekskluzivnim felgama od lakih legura u E-Cooperu. Oslikane kočione čeljusti dodatno naglašavaju sportski karakter vozila. Unutrašnjost slično naglašava ekskluzivnost dinamičnog hibridnog sportskog automobila s unutrašnjošću Accaro E-Copper, posebnim značajkama poput keramičkih kontrola i upečatljivih detalja, poput finiša praga vrata s logotipom Edition ili oznake "1 od 200" ograničenje na znački u središnjoj konzoli. U isto vrijeme, Head-Up Display sadržan u izdanju osigurava vam da stalno budete potpuno informirani dok uživate u atmosferi paketa svjetla i vrhunskog zvuka Harman Kardon HiFi zvučnika.

BMW i8 roadster odozgo.
BMW i8 roadster u gradu.
BMW i8 roadster, unutrašnjost, u gradu.

ULTIMATIVNA PRISUTNOST.

BMW i8 Roadster se otkriva kao futuristički do posljednjeg detalja. Njegove progresivne linije govore formalni jezik koji teško da može biti dinamičniji. Najupečatljivija značajka: izuzetna lagana galebova vrata od karbonskih vlakana koja se mogu udobno otvoriti. Sportski prednji dio nastavlja pokazivati individualni karakter automobila i ponosno nosi BMW dvostruku masku, okružen potpunim LED prednjim svjetlima i redizajniranim Air Curtains (ootvorima za zrak). Počevši od poklopca motora, prepoznatljiv crni pojas u obliku slova V prostire se cijelim automobilom, naglašavajući njegovu ravnu siluetu. Impresivan dizajn strujanja zraka optimizira protok zraka i stvara dosad neviđenu aerodinamiku. Dakle, BMW i8 Roadster savršena je simbioza oblika i funkcije koja poznaje samo jedno odredište: krajnja sloboda.

"Ovo mi nazivamo čistom e-mobilnošću. S ovim otvorenim dvosjedom zauzimamo vodeću poziciju u segmentu otvorenih hibridnih sportskih automobila".
KLAUS FRÖHLICH, ČLAN UPRAVE, BMW AG

SLOBODAN. PROSTOR.

Unutrašnjost BMW-a i8 Roadster naglašava svoj jedinstveni karakter. To je odmah vidljivo kroz ekskluzivnu liniju značajki Accaro Amido/E-Copper. Unutrašnjost također odražava dinamičke linije dizajna vanjštine, stvarajući futurističku dinamiku kroz kokpit. Središnji kokpit je okrenut vozaču i kontrole su intuitivno uređene - osiguravajući maksimalnu usmjerenost i jasnoću vozaču. Optimalnu bočnu potporu i maksimalnu udobnost pružaju nova električno podesiva sportska sjedala s memorijskom funkcijom. Iza sjedala je dodatni prostor za pohranu. Uz paket Travel dostupni su odvojivi razdjeljivači i dodatni pretinac od Nappa kože. U mraku, LED rasvjeta unutrašnjosti osigurava visokokvalitetan ambijent. Konture linija vrata, zaslona s instrumentima, središnje konzole i upravljača mogu se alternativno obojati u EfficientDynamics boje Blue, Amber Yellow i White.

BMW Shadow Line.

Značajke vanjštine crne visokog sjaja pružaju vozilu još sportskiji i elegantniji karakter. Posebno visokokvalitetni detlaji dizajna uključuju letvice C-stupa i umetak u vratima prtljažnika.

REVOLUCIONARNI SPEEDSTER.

BMW i8 Roadster je brži i od vjetra. To nije samo zbog sportskog izgleda, već i njegove uravnotežene karoserije, ekstremno lagane konstrukcije i slojevitog dizajna LED stražnjih svjetala, kroz koje struji vjetar.

Pročitajte više

VRH KOPLJA. NAPRAVLJEN OD UGLJIKA.

VRH KOPLJA. NAPRAVLJEN OD UGLJIKA.

Preuzmite vodstvo. Lako je s novim BMW-om i8 Roadster. Jedan od razloga je njegov izuzetan lagani koncept: LifeDrive Architecture. Sastoji se od modula Drive - aluminijske šasije i modula Life - vrlo laganih putničkih komponenti izrađenih od jako čvrstih ugljičnih vlakana. Obje komponente optimizirane su prema težini do posljednjeg grama kako bi se promišljena održivost usavršena sportskom učinkovitošću prebacila na cestu.

SLOBODA - DOSEGNUTI SVE.

SLOBODA - DOSEGNUTI SVE.

Napajanje ili punjenje gorivom - s oboje je jednostavno rukovati u novom BMW-u i8 Roadster uz sveobuhvatni paket proizvoda i servisa 360° ELECTRIC. Kod kuće možete jednostavno napuniti BMW i8 s BMW i Wallboxom ili kabelom za punjenje - ako želite, možete koristiti i održivu generiranu električnu energiju tvrtke BMW Green Energy koju pokreće NATURSTROM. Kvalificirani električari osiguravaju personalizirano savjetovanje, profesionalnu montažu i početno postavljanje. Na putu ćete naći sve veći broj javnih stanica za napajanje koje možete jednostavno koristiti s ChargeNow karticom. Saznajte gdje je sljedeća stanica za napajanje s aplikacijom ChargeNow ili, alternativno, izravno u vašem BMW-u i8 Roadster: na primjer, putem potpuno povezanih BMW ConnectedDrive usluga za navigaciju.

POVEZANI DANAS ZA SUTRA.

Opcija BMW ConnectedDrive nudi inovativna rješenja koja pružaju jaku povezanost za novi BMW i8 Roadster - za potpuno inteligentan i održiv oblik mobilnosti. Na primjer, usluge BMW ConnectedDrive za navigaciju uvijek pružaju najučinkovitiju rutu do odredišta. Osim toga, BMW Connected App Remote Services za iOS i Android pružaju vam dosta relevantnih informacija o vašem BMW-u i8 Roadster – sve na dodir prsta. Zahvaljujući usluzi BMW Teleservice, BMW i Partner uvijek se ažurira kada postoji potreba za servisom.

 • Pošaljite moje rute u automobil

  Funkcija "Pošalji moje rute u automobil" omogućuje planiranje vaših inteligentnih ruta i prenošenje istih u vaš BMW prije nego što sami uđete. BMW Connected+ otkriva nisku razinu goriva i dodaje stanicu za punjenje goriva vašoj ruti.

 • Dijelite status putovanja uživo

  Funkcija "Dijelite status putovanja uživo" omogućuje vam da sigurno dijelite svoje vrijeme dolaska i trenutnu lokaciju s prijateljima i obitelji tijekom putovanja. Primatelj dobiva poveznicu na web stranicu koja prikazuje odredište i trenutačno mjesto vozila na karti.

BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE PROGRAM.

BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE PROGRAM.

Kao vlasnik BMW-a i8 Roadster dobivate pristup cijelom svijetu privilegija. Program BMW i Pure Impulse Experience nudi svojim članovima ekskluzivne događaje i jedinstvene lifestyle ponude diljem svijeta. Program sadrži zanimljive i inspirativne uvide u tehnologiju, putovanja, kulturu, gastronomiju i dizajn.

POTPUNA SIGURNOST U BUDUĆNOSTI.

POTPUNA SIGURNOST U BUDUĆNOSTI.

Gdje god idete - BMW i8 Roadster je spreman za sve zahvaljujući brojnim sustavima pomoći vozaču. Na primjer, tijekom vožnje u kišnim uvjetima, kočnice se s vremena na vrijeme čiste pomoću opcije suhe kočnice kako bi se smanjila vlažnost - i sve bez zamjetnog pritiska na kočnice. U lošim vremenskim uvjetima, dinamička kontrola prijanjanja (Dynamic Traction Control - DTC) olakšava start smanjujući vrtnju kotača i osiguravajući maksimalno prijanjanje. Kada ste u vožnji, sustav pogona na sve kotače BMW xDrive preuzima kako bi osigurao izvrsno prianjanje u svakoj situaciji. Sustav se aktivira u hibridnom modu i varijabilno i prema situaciji raspoređuje snage obje vrste pogona na sva četiri kotača.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW i8 Roadster:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana):
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 14.5
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane):

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Brojke se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novoj WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane za vozilo ili druge obveze temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije CO2 učinkovitosti određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europskom Uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.