BEZ KOMPROMISA. SVE ZA ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI BEZ EMISIJA.

BMW i

Održivost novog BMW-a i3 i novog BMW-a i3s.

BEZ KOMPROMISA. SVE ZA ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI BEZ EMISIJA.Održivost novog BMW-a i3 i novog BMW-a i3s.

BMW i3 utjelovljuje novi stav prema mobilnosti. Temelji se na jedinstvenom pristupu koji se okreće oko vozila u svim fazama, uključujući razvoj, proizvodnju i recikliranje. Mnogi su materijali izrađeni od obnovljivih izvora - i BMW i3 je proizveden sa 100% energije iz obnovljivih izvora. Zadovoljstvo u vožnji nema bolji osjećaj.

Pročitajte više

ODRŽIVOST, PROMIŠLJENA U POTPUNOSTI.

NEOGRANIČENO DODANA VRIJEDNOST.

Održivost nije samo riječ za BMW i. To je najviši princip vodstva. Stoga je cijeli životni ciklus BMW-a i3 strukturiran oko načela maksimalne konzervacije resursa i održivosti.
Pročitajte više

RAZVOJ

Cijeli dizajn vozila razvijen je za električnu mobilnost, od samog početka. Dok inovativne aerodinamične mjere smanjuju otpor zraka i potrošnju energije, održivi i reciklirani materijali štite okoliš i zamjenjuju tradicionalne materijale poput plastike.
Pročitajte više

PROIZVODNJA.

Iznimno održivo: ugljična vlakna koja se koriste za BMW i3 izrađuju se u potpunosto kroz hidroelektričnu energiju. Proizvodnja tvornice BMW-a u Leipzigu, Njemačka, pogoni se energijom vjetra. U usporedbi s drugim BMW modelima, potrebna je samo polovica energije potrebne za proizvodnju.
Pročitajte više

KORIŠTENJE.

S BMW-om i3 vozit ćete bez emisija, buke ili mirisa. To smanjuje onečišćenje zraka u gradovima. Još važnije, lako se napuni sA "zelenom energijom" ili generira energiju vlastitim solarnim pločama. Način rada ECO PRO povećava raspon i smanjuje potrošnju energije.

Pročitajte više

RECIKLIRANJE.

BMW i3 95% je recikliran. Modul baterije može se ponovno koristiti kao spremište za sunčevu energiju. I višak ugljičnih vlakana može se vratiti u proizvodni proces.
Pročitajte više

MATERIJALI KOJI IMAJU BUDUĆNOST.

ELEMENTI NAPRAVLJENI OD PRIRODNIH VLAKANA.

Vidljivo održivo: Opsežna uporaba kenafa zamjenjuje plastike na bazi petroleuma i smanjuje težinu BMW-a i3 jer su kenaf vlakna do 30% lakša od konvencionalnog materijala. Dobivaju se od malva biljaka, koje pretvaraju CO2 u kisik u iznadprosječnom periodu.
Pročitajte više

SJEDALA NAPRAVLJENA OD 40% VUNE.

Certifikatna djevičanska vuna je obnovljivi resurs s visokom razinom udobnosti koji uzima do 40% obloga sjedala u dizajnu unutrašnjosti Lodge. Mješavina vune koja diše regulira temperaturu između tijela i površine sjedala na takav način da sjedalo ostaje hladno pri visokim temperaturama.
Pročitajte više

LETVICE UNUTRAŠNJOSTI NAPRAVLJENE OD DRVA EUKALIPTUSA.

Eukaliptus ima prirodno svilenkasto prianjanje i prirodnu strukturu pora, te stoga zahtijeva oko 90% manju površinsku obradu od uobičajenih vrsta drveta. Drvo eukaliptusa koje se koristi za letvice unutrašnjosti proizlazi iz plantaža koje je certificiralo Vijeće za nadzor šuma (FSC), koje osigurava održive šumarske prakse.
Pročitajte više

KOŽA S DODATKOM 100% MASLINOVOG ULJA.

Koža u BMW-u i3 ima mogućnost prilagodbe temperature i dodatak prirodnog ekstrakta maslinovog ulja na ekološki prihvatljiv način. Time se omogućuje koži da zadrži svoj prirodni sjaj i karakter prilagodbe temperature. Osim toga, nakon berbe maslina, lišće maslina ostaje kao otpad; može se razumno koristiti za tu svrhu.

Pročitajte više

ZELENA ENERGIJA.

BMW i3 vam olakšava implementaciju održivosti u vaš svakodnevni život. Kad se vozi, ne emitira emisije. Time se smanjuje zagađenje zraka u gradovima i pruža vam više svježeg zraka za disanje. Ako ga napunite "zelenom energijom" ili generirate vlastitu energiju pomoću solarnih ćelija, možete se dosljedno kretati bez emisija. Način rada ECO PRO povećava raspon i općenito smanjuje potrošnju energije.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 13,1
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 359
  Električni doseg prema kupcu u km: do 260

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana: 14,6–14,0
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 330–345
  Ukupni električni doseg prema kupcu u km: do 260

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) s opcijom Range Extender* (2):
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 11,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.6
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 235
  Električni doseg prema kupcu u km: do 380

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s s opcijom Range Extender* (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.7
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 12,5
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 220
  Ukupni električni doseg prema kupcu u km: do 380

  * vrijednosti zasnovane na NEDC ispitnom ciklusu

  Doseg vožnje ovisi o različitim čimbenicima, osobito: osobnom ponašanju tijekom vožnje, odabranom putu, vremenskim uvjetima, korištenju grijanja/hlađenja i predgrijanju.

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj uredbi (EZ) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani doseg uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Vrijednosti vozila označene sa (2) su preliminarne.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novoj WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene na (barem između ostalog) emisijama CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EZ i europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Svi podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 za sve modele novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodiču o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima Tomić & Co.