NEMA KOMPROMISA. SVE ZA ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

BMW i

Održivost novog BMW-a i3.

NEMA KOMPROMISA. SVE ZA ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Održivost novog BMW-a i3.

NEMA KOMPROMISA. SVE ZA ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.Održivost novog BMW-a i3.

BMW i3 utjelovljuje novi stav prema mobilnosti. Temelji se na jedinstvenom pristupu koji se okreće oko vozila u svim fazama, uključujući razvoj, proizvodnju i recikliranje. Mnogi su materijali izrađeni od obnovljivih izvora - i BMW i3 je proizveden sa 100% energije iz obnovljivih izvora. Zadovoljstvo u vožnji nema bolji osjećaj.

Read more
BMW i

ODRŽIVOST, PROMIŠLJENA U POTPUNOSTI.

NEOGRANIČENO DODANA VRIJEDNOST.

Održivost nije samo riječ za BMW i. To je najviši princip vodstva. Stoga je cijeli životni ciklus BMW-a i3 strukturiran oko načela maksimalne konzervacije resursa i održivosti.
Read more

RAZVOJ

Cijeli dizajn vozila razvijen je za električnu mobilnost, od samog početka. Dok inovativne aerodinamične mjere smanjuju otpor zraka i potrošnju energije, održivi i reciklirani materijali štite okoliš i zamjenjuju tradicionalne materijale poput plastike.
Read more

PROIZVODNJA.

Iznimno održivo: ugljična vlakna koja se koriste za BMW i3 izrađuju se u potpunosto kroz hidroelektričnu energiju. Proizvodnja tvornice BMW-a u Leipzigu, Njemačka, pogoni se energijom vjetra. U usporedbi s drugim BMW modelima, potrebna je samo polovica energije potrebne za proizvodnju.
Read more

KORIŠTENJE.

S BMW-om i3 vozit ćete bez emisija, buke ili mirisa. To smanjuje onečišćenje zraka u gradovima. Još važnije, lako se napuni sA "zelenom energijom" ili generira energiju vlastitim solarnim pločama. Način rada ECO PRO povećava raspon i smanjuje potrošnju energije.
Read more

RECIKLIRANJE.

BMW i3 95% je recikliran. Modul baterije može se ponovno koristiti kao spremište za sunčevu energiju. I višak ugljičnih vlakana može se vratiti u proizvodni proces.
Read more

MATERIJALI KOJI IMAJU BUDUĆNOST.

ELEMENTI NAPRAVLJENI OD PRIRODNIH VLAKANA.

Vidljivo održivo: Opsežna uporaba kenafa zamjenjuje plastike na bazi petroleuma i smanjuje težinu BMW-a i3 jer su kenaf vlakna do 30% lakša od konvencionalnog materijala. Dobivaju se od malva biljaka, koje pretvaraju CO2 u kisik u iznadprosječnom periodu.
Read more

SJEDALA NAPRAVLJENA OD 40% VUNE.

Certifikatna djevičanska vuna je obnovljivi resurs s visokom razinom udobnosti koji uzima do 40% obloga sjedala u dizajnu unutrašnjosti Lodge. Mješavina vune koja diše regulira temperaturu između tijela i površine sjedala na takav način da sjedalo ostaje hladno pri visokim temperaturama.
Read more

LETVICE UNUTRAŠNJOSTI NAPRAVLJENE OD DRVA EUKALIPTUSA.

Eukaliptus ima prirodno svilenkasto prianjanje i prirodnu strukturu pora, te stoga zahtijeva oko 90% manju površinsku obradu od uobičajenih vrsta drveta. Drvo eukaliptusa koje se koristi za letvice unutrašnjosti proizlazi iz plantaža koje je certificiralo Vijeće za nadzor šuma (FSC), koje osigurava održive šumarske prakse.
Read more

100% KOŽA OD ŠTAVLJENOG LIŠĆA MASLINE.

Koža u BMW-u i3 štavljena je prirodnim ekstraktom maslinovih listova na ekološki prihvatljiv način. Time se koži omogućuje da zadrži svoj prirodni sjaj i karakter balansiranja temperature. Osim toga, nakon berbe maslina, lišće maslina ide u otpad; mogu se razumno koristiti za ovu svrhu.
Read more

ZELENA ENERGIJA.

BMW i3 vam olakšava implementaciju održivosti u vaš svakodnevni život. Kad se vozi, ne emitira emisije. Time se smanjuje zagađenje zraka u gradovima i pruža vam više svježeg zraka za disanje. Ako ga napunite "zelenom energijom" ili generirate vlastitu energiju pomoću solarnih ćelija, možete se dosljedno kretati bez emisija. Način rada ECO PRO povećava raspon i općenito smanjuje potrošnju energije.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 13.6-13.1
  Raspon električne energije u km (kombiniran): 300-290
  Električni raspon prema kupcu u km: do 200

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) s produljenjem dosega (Range Extender):
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14-13
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11.9-11.5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.6
  Raspon električne energije u km (kombiniran): 235-225
  Ukupni električni raspon prema kupcu u km: do 330

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 14.3
  Raspon električne energije u km (kombiniran): 280
  Električni raspon prema kupcu u km: do 200

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) s produljenjem dosega (Range Extender):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.7
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 12.5
  Raspon električne energije u km (kombiniran): 220
  Ukupni električni raspon prema kupcu u km: do 330

  Ove su vrijednosti privremeni podaci i još nisu potvrđeni.

  Podaci za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju energije ovise o odabranoj veličini kotača i guma. Podaci o potrošnji određuju se u skladu s ECE ciklusom vožnje.

  Raspon vožnje ovisi o različitim čimbenicima, osobito: osobnom ponašanju tijekom vožnje, odabranom putu, vremenskim uvjetima, korištenju grijanja/hlađenja i preduvjetima.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i službenoj specifičnoj emisiji CO2 za nove putničke automobile naći ćete u "Smjernicama za potrošnju goriva i emisiji CO2 za nova putnička vozila" koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.