VOZITE DALJE, BRŽE. SA SNAGOM I POGONOM.

BMW i

Raspon, punjenje i učinkovitost novog BMW-a i3.

VOZITE DALJE, BRŽE. SA SNAGOM I POGONOM.

Raspon, punjenje i učinkovitost novog BMW-a i3.

VOZITE DALJE, BRŽE. SA SNAGOM I POGONOM.Raspon, punjenje i učinkovitost novog BMW-a i3.

BMW i3 ima sve što je potrebno za suzbijanje izazova moderne mobilnosti - i da ih savlada u tišini. Napunio je svoju visokonaponsku bateriju na DC punjač za brzo punjenje u samo 39 minuta kako bi se postigao dnevni raspon uporabe do 200 km. Njegov inteligentno upravljanje energijom čini ga fleksibilnim i jako učinkovitim, kako u gradskom prometu tako i na dužim putovanjima.

Read more
BMW i

NAPUNITE BRZO I JEDNOSTAVNO, BILO GDJE.

Nikad prije nije punjenje bilo ovoliko jednostavno: inteligentne mogućnosti punjenja BMW-a i3 omogućuju fleksibilnost i praktičnost na najvišoj razini. Digitalnim uslugama možete postupak punjenja promišljati jasnije nego ikada prije - bez obzira jeste li kod kuće ili izvan kuće.

 • Kućno punjenje

  S uređajima BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus i BMW i Wallbox Connect možete napuniti svoj BMW i3 kod kuće sigurno, brzo i udobno. Za manje od tri sata baterija će se napuniti do 80% kapaciteta. To je moguće zbog trofazne snage punjenja novog uređaja BMW i Wallbox do 11 kW* za BMW i3. Uz BMW i uslugu instalacije, instalaciju vašeg uređaja BMW i Wallbox provode kvalificirani stručnjaci.
  Za još veću održivost, imate mogućnost korištenja zelene energije i solarne energije koju ste sami generirali.
  * Wallbox ima kapacitet punjenja do 22 kW.

 • BMW digitalna usluga punjenja: inteligentno punjenje

  Punjenje može biti prikladno i prilagođeno: Pomoću BMW digitalne usluge punjenja (Digital Charging Service - DCS) možete automatski puniti automobil u najisplativije vrijeme na temelju vaših energetskih troškova. Time se štedi energija i omogućava vam da na ciljani način koristite obnovljive izvore energije. Kao dio uređaja BMW i Wallbox, DCS samostalno upravlja procesom punjenja i regulira snagu punjenja. Kako bi ovaj proces bio još održiviji, možete napuniti energiju koju ste proizveli iz vlastitih solarnih panela s uređajem BMW i Wallbox Connect. Na taj ćete napuniti svoje samo kada ima dovoljno sunca da se isto i izvrši. S uređajem BMW Connected, DCS je vrlo jednostavan za korištenje pomoću vašeg mobilnog uređaja. Na BMW portalu za punjenje dobivate uvid u trenutačni plan punjenja, svoju potrošenu energiju i možete bez problema preuzeti povijest punjenja.

 • Javno punjenje

  Postoji mnogo razloga za putovanje s vašim BMW-om i3 - i jednako mnogo mogućnosti da ga napunite u isto vrijeme. Prvo, praktičnost: Pomoću BMW-a i3 možete koristiti javne stanice za punjenje s naizmjeničnom strujom (AC) ili istosmjernom strujom (DC). To će vas učiniti fleksibilnijim i omogućit će vam da napunite vozilo što je brže moguće. To je zato što se na javnoj stanici za punjenje DC energija prenosi izravno u visokonaponsku pohranu u bateriju vozila pri konstantnoj brzini protoka struje. Time se omogućuje da se BMW i3 napuni do 80% za 39 minuta. Alternativno, možete i puniti vaš BMW i3 na AC stanici za punjenje do 80% za manje od tri sata. Dakle, javne AC stanice za punjenje su posebno prikladne za vrijeme dugih razdoblja vozila parkiranog, na primjer tijekom puta radi kupnje.

POVEZANOST I SUSTAVI POMOĆI VOZAČU.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 13.6-13.1
  Raspon električne energije u km (kombiniran): 300-290
  Električni raspon prema kupcu u km: do 200

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) s produljenjem dosega (Range Extender):
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14-13
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11.9-11.5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.6
  Raspon električne energije u km (kombiniran): 235-225
  Ukupni električni raspon prema kupcu u km: do 330

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 14.3
  Raspon električne energije u km (kombiniran): 280
  Električni raspon prema kupcu u km: do 200

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) s produljenjem dosega (Range Extender):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.7
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 12.5
  Raspon električne energije u km (kombiniran): 220
  Ukupni električni raspon prema kupcu u km: do 330

  Ove su vrijednosti privremeni podaci i još nisu potvrđeni.

  Podaci za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju energije ovise o odabranoj veličini kotača i guma. Podaci o potrošnji određuju se u skladu s ECE ciklusom vožnje.

  Raspon vožnje ovisi o različitim čimbenicima, osobito: osobnom ponašanju tijekom vožnje, odabranom putu, vremenskim uvjetima, korištenju grijanja/hlađenja i preduvjetima.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i službenoj specifičnoj emisiji CO2 za nove putničke automobile naći ćete u "Smjernicama za potrošnju goriva i emisiji CO2 za nova putnička vozila" koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.