VIZIONAR IZ SVAKE PERSPEKTIVE.

BMW i

Dizajn novog BMW-a i3.

VIZIONAR IZ SVAKE PERSPEKTIVE.Dizajn novog BMW-a i3.

BMW i3 ne slijedi nikakav trend; to je izraz samosvjesnog načina života. Dizajniran je u progresivnom obliku jezika koji komunicira jasnoćom i karakterom unutrašnjosti. Opremljen bez napora koji oduševljava održivim materijalima i funkcionalnim detaljima. Vozilo koje će postaviti trendove svojom individualnošću.

Pročitajte više

DUH VREMENA; UZ SUVREMENU INTERPRETACIJU.

DINAMIČAN, CIJELI.

Vanjština BMW-a i3 komunicira sportski duh od prvog pogleda. Dvobojne površine i kratki prevjesi su model suvremenog dizajna. Opcijski sportski paket naglašava vanjštinu s brojnim detaljima. Na primjer, s 20" lakometalnim kotačima u Jet Black ili Bicolor boji i većim razmakom između kotača, kako bi na impresivan način isporučio samouvjereni sportski duh na cestu. Sportski ovjes je spušten za deset milimetara, a prag preklopnice na stranama zaokružuje dinamičan izgled.

Pročitajte više

SVE TO UZ INTEGRIRAN SLOBODAN PROSTOR.

Jedinstvena i prostrana unutrašnjost BMW-a i3 je opipljiva nakon samo jednog pogleda kroz otvorena vrata. Otvoren, pozivajući dizajn čini ulaz i utovar jednostavnim i udobnim - bez zanemarivanja sigurnosti, budući da zatvorena vrata prihvaćaju zaštitnu funkciju B-stupa.
Pročitajte više

FASCINANTAN OD PRVOG POGLEDA.

BMW i3 je cijeli ispisan riječju "dinamičan". Njegova standardno U-oblikovana LED prednja svjetla zaokružuju simbol marke: zatvorenu masku. Ispod njih, branik vizualno produljuje prednju stranu vozila s velikim dizajnerskim svjetlima za skretanje i pruža im iznimno snažnu ekspresivnost u tome.
Pročitajte više

PUN SPORTSKOG DUHA.

Stražnji branik sličan difuzoru mjeri 40 milimetara i dominira širinom stražnjeg kraja. Smješten na ostakljenom prtljažniku, slova 'eDrive' i 'i3' su pomaknuta prema van i nadalje ističu sportsko i čvrsto držanje. Logotip s BMW i plavim detaljima naglašava karakterističan crni pojas i još jednom naglašava očiti sportski duh.

Pročitajte više

NAJVEĆI SU EFEKTI U DETALJIMA.

Odabrani detalji zaokružuju svaki izgled. BMW i3 to pokazuje u svom najčišćem obliku. A-stup i krovni stupovi u crnom visokom sjaju s presvlakom u Chrome mat boji su primjeri ovih kvalitetnih detalja. Naglašavaju inovativni dizajn vozila i pružaju određenu eleganciju.
Pročitajte više

USMJERENA PRISUTNOST.

Od dnevnih svjetla za vožnju do pokazivača smjera, sve do kratkih i dugih svjetla, sve funkcije prednjih svjetala štede energiju zahvaljujući LED tehnologiji. LED prednja svjetla imaju automatsku regulaciju raspona svjetla i povećanu vidljivost noću i u lošim vremenskim uvjetima zahvaljujući izvrsnoj osvjetljenosti bojom svjetla sličnoj dnevnom svjetlu.

 

Sportski ovjes spušten je za deset milimetara, a prag preklopnice na stranama zaokružuje dinamičan izgled.

Pročitajte više

PRETVARAJU NOĆ U DAN.

LED stražnja svjetla u BMW-ovom tipičnom U obliku uključuju stražnje svjetlo, svjetlo za zaustavljanje i pokazivače smjera. Svjetla pružaju dobru vidljivost čak i u uvjetima slabe vidljivosti i protežu se od strane tijela do ostakljenih vrata prtljažnika. Svjetla za vožnju unatrag, stražnje svjetlo za maglu i reflektori ugrađeni su u branik.

Pročitajte više

VIŠE LAKOĆE. VIŠE OKRETNOSTI.

Kao dio BMW inteligentne lagane konstrukcije, krov od plastike ojačane ugljičnim vlaknima (CFRP) pomaže smanjiti masu automobila i smanjuje težinu središta automobila. To dovodi do povećanja okretnosti i dinamike pri kretanju, ubrzavanju i kočenju.
Pročitajte više

KORISNE INFORMACIJE O DINAMICI.

Sportski paket naglašava dinamiku BMW-a i3. Sastoji se od 20" lakometalnih kotača s Double Spoke stilom u dvobojnoj izvedbi ili opcijskoj Jetblack s mješovitim gumama, sportskim ovjesom gdje se vozilo spustilo za 10 mm, širokim kućištima kotača i pragovima preklopnica s obje strane, svaka u sjajnoj crnoj boji.

Pročitajte više

JEDINSTVEN KARAKTER - U SVIM SVOJIM PODRUČJIMA.

Individualnost se može izraziti na mnogo načina. Baš kao i moderne sheme boja BMW-a i3, koje uključuju šest sjajnih boja. Primjerice elegantna Imperial Blue i moćna Melbourne Red, oboje s detaljima u Frozen Gray metalik boji. Boje koje oduševljavaju jasnoćom i osvjetljenjem. Prva koja je dostupna je elegantna boja karoserije Jucaro bež. Prilagođeni 19" i 20" lakometalni kotači s raznim detaljima naplataka poboljšavaju progresivan izgled.

MUNJEVITO-BRZ. I NABIJEN EMOCIJAMA.

MUNJEVITO-BRZ. I NABIJEN EMOCIJAMA.

RASPON, PUNJENJE & UČINKOVITOST.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 13,1
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 359
  Električni doseg prema kupcu u km: do 260

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana: 14,6–14,0
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 330–345
  Ukupni električni doseg prema kupcu u km: do 260

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) s opcijom Range Extender* (2):
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 11,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.6
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 235
  Električni doseg prema kupcu u km: do 380

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s s opcijom Range Extender* (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.7
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 12,5
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 220
  Ukupni električni doseg prema kupcu u km: do 380

  * vrijednosti zasnovane na NEDC ispitnom ciklusu

  Doseg vožnje ovisi o različitim čimbenicima, osobito: osobnom ponašanju tijekom vožnje, odabranom putu, vremenskim uvjetima, korištenju grijanja/hlađenja i predgrijanju.

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj uredbi (EZ) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani doseg uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Vrijednosti vozila označene sa (2) su preliminarne.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novoj WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene na (barem između ostalog) emisijama CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EZ i europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Svi podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 za sve modele novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodiču o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima Tomić & Co.