PODRŽA VAŠU MOBILNOST. NOVIM NAČINIMA I NA SVIM KANALIMA.

BMW i

Povezanost i sustavi pomoći vozaču novog BMW-a i3.

PODRŽA VAŠU MOBILNOST. NOVIM NAČINIMA I NA SVIM KANALIMA.Povezanost i sustavi pomoći vozaču novog BMW-a i3.

Ne propustite ništa dok ste na putu. Uvijek budite u toku. To je upravo ono što BMW i3 nudi svojim brojnim digitalnim uslugama i sustavima pomoći vozaču. Samim time nije ni čudo da je to još uvijek najbolje povezano vozilo u svom tržišnom segmentu. Zbog toga se uvijek spominje u kontekstu opuštenom mobilnosti, udobnosti i sigurnosti kao nijedno drugo vozilo.

Pročitajte više

BMW CONNECTED POVEZUJE VAŠ SVAKODNEVNI ŽIVOT SA ZADOVOLJSTVOM U VOŽNJI NA ELEKTRIČNU ENERGIJU.

Povezano s vašim BMW-om. Aplikacija BMW Connected je vaš pomoćnik za digitalnu mobilnost koji brine o vašim potrebama prije i tijekom putovanja. Pristupite automobilu pomoću pametnog telefona, pametnog sata ili opcije Amazon Echo, pošaljite odredišta navigacijskom sustavu ili primajte podsjetnike na sastanke kako biste bili sigurni da stignete na vrijeme.

 • BMW Connected+

  Vaš BMW i pametni telefon se spajaju kako bi formirali jednu jedinicu s opcijom BMW Connected+. Koristite personalizirane značajke aplikacije BMW Connected i unutar i izvan vašeg automobila. Dijelite podatke o putovanju s prijateljima, dobivajte upute do vrata vašeg odredišta ili upravljajte svojom pametnom kućom. Usluga traje jednu godinu.

 • Fleksibilna pozadina: Open Mobility Cloud

  Temelj za prilagođene usluge BMW Connected je Open Mobility Cloud. Njegova fleksibilna arhitektura temelji se na integriranim alatima i tehnologiji Microsoft Cloud i Azure podatkovnoj platformi. Moćni sustav je u stanju obraditi podatke i informacije iz najraznovrsnijih izvora i podastrijeti vam ih. Fleksibilnost platforme omogućuje joj integriranje i skaliranje dodatnih digitalnih dodirnih točaka kao što su novi krajnji uređaji (dodatni pametni telefoni, pametni satovi itd.) Ili nove partnerske usluge, čak i u budućnosti. Nova značajka je da nas BMW Connected+, vozilo sa značajkom Open Mobility Cloud povezuje s digitalnom dodirnim točkom. Time se digitalne usluge brže i okretno integriraju u vozilo.

AMAZON ALEXA CAR INTEGRACIJA.

AMAZON ALEXA CAR INTEGRACIJA.

“'Alexa*, dodaj čaj na moj popis za kupnju'” ili “'Alexa, pusti pjesmu koju pjeva Pink'”. Uz Amazon Alexa Car Integration koristite glasovnog pomoćnika u svom vozilu bez napora, baš kao što ste navikli kod kuće. Odgovori pomoćnika također se prikazuju kao vizualne povratne informacije u upravljačkom zaslonu vašeg vozila.

Usluga uskoro dolazi.

* Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su zaštitni znakovi tvrtke Amazon.com, Inc. ili njezinih podružnica.

CONTROL MY HOME.

CONTROL MY HOME.

"Jesam li isključio svjetla i klima uređaj?" s opcijom Control My Home ne morate se brinuti o tim stvarima, jer možete upravljati najvažnijim značajkama svoje pametne kuće izravno preko vašeg zaslona u automobilu. Osim toga, na jednom mjestu možete vidjeti pregled najvažnijih informacija o povezanoj kući. Usluga traje tri godine.

OPUŠTENA MOBILNOST.

VRHUNSKO PLANIRANJE.

Gdje dalje? Potražite nova odredišta pomoću aplikacije BMW Connected i pošaljite ih izravno u BMW navigacijski sustav. Kada ste u automobilu i uspostavili Bluetooth vezu s pametnim telefonom, možete pokrenuti vođenje rute jednim dodirom.

Pročitajte više

SPREMNI. KRENI!

Jesam li zaključao vrata automobila? Gdje je točno parkiran? Remote Services omogućuju pristup vašem vozilu s udaljenosti pomoću aplikacije BMW Connected. Bljeskajte prednjim svjetlima, aktivirajte funkciju kontrole klima uređaja u vašem automobilu ili zaključajte BMW s bilo kojeg mjesta koristeći vaš pametni telefon. Usluga je u trajanju od tri godine.

Pročitajte više

OSTANITE U KONTAKTU.

Gdje dalje? Potražite nova odredišta pomoću aplikacije BMW Connected i pošaljite ih izravno u BMW navigacijski sustav. Kada ste u automobilu i uspostavili Bluetooth vezu s pametnim telefonom, možete pokrenuti vođenje rute jednim dodirom.

Pročitajte više

ČISTO ZADOVOLJSTVO PUNJENJA.

Punjenje može biti prikladno i prilagođeno: Pomoću BMW digitalne usluge punjenja (Digital Charging Service - DCS) možete automatski puniti automobil u najisplativije vrijeme na temelju vaših energetskih troškova. Time se štedi energija i omogućava vam da koristite obnovljive izvore energije.

IZNIMNO OLAKŠANA POMOĆ VOZAČU.

IZNIMNO OLAKŠANA POMOĆ VOZAČU.

Možete se osloniti na sustave pomoći vozaču u BMW-u i3 u svakom trenutku. Na automatizirani i pouzdani način svladava situacije kao što su prometne gužve, teški promet ili parkiranje. Sigurnost i praktičnost najsuvremenije tehnologije - kako biste se mogli usredotočiti na vožnju.

 • Driving Assistant Plus

  Oprema Driving Assistant Plus pruža jasno poboljšanje sigurnosti i udobnosti. Ona uključuje upozorenje o kontroli pristupa (Approach control warning) i upozorenje na osobe s laganim kočionim funkcijama u gradu (Person warning with light city braking function), podatke o ograničenju brzine, tempomatu na kameri uz funkciju Stop & Go kao i pomoć za zastoj u prometu.

 • Park assistant paket

  Paket Park assistant čini parking vrlo jednostavnim. Sustav kombinira pomoć pri parkiranju (Parking assistant) s upravljanjem parkiranja na udaljenosti (Park Distance Control - PDC) i kamerom stražnjeg kraja kako bi vaš život bio lakši. Ako želite, pomoć može manevrirati čak i u svemir potpuno automatski.

YOUR ADDED MOBILITY.

CHARGENOW.

ChargeNow - kojim upravlja tvrtka podružnica "Digital Charging Solutions GmbH", u potpunosti u vlasništvu BMW-a, nudi sveobuhvatnu uslugu napajanja u stalno rastućoj i trenutno najvećoj svjetskoj mreži javnih stanica za napajanje. Stanice za napajanje ChargeNow mreže prikazuju se u navigacijskom sustavu, putem aplikacije i putem interneta.

Pročitajte više

PARKNOW.

ParkNow je inovativna digitalna usluga parkiranja BMW Grupe koja omogućava bezbrižno i bezgotovinsko parkiranje na cesti i parkiralištima putem aplikacije. Zgodna funkcija kretanja i zaustavljanja s trenutnom naplatom znači da više nećete primati nikakvu novčanu kaznu niti platiti previše.

Pročitajte više

REACHNOW.

ReachNow nudi portfelj proširenih OnDemand mobilnih rješenja za BMW grupu u SAD-u i Kini.

Pročitajte više

DRIVENOW.

DriveNow je fleksibilna razmjena automobila BMW Grupe. Kupci mogu spontano rezervirati i iznajmiti vozila kada i gdje im je potrebno. Dostupna vozila mogu se pronaći putem aplikacije DriveNow, web stranice ili izravno na cesti. Naplata putovanja se uvijek vrši istog trenutka.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3 (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 13,1
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 359
  Električni doseg prema kupcu u km: do 260

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana: 14,6–14,0
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 330–345
  Ukupni električni doseg prema kupcu u km: do 260

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) s opcijom Range Extender* (2):
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 13
  Potrošnja energije u kWh/100 km: 11,5
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.6
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 235
  Električni doseg prema kupcu u km: do 380

  Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i3s s opcijom Range Extender* (2):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0.7
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 14
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 12,5
  Doseg električne energije u km (kombiniran): 220
  Ukupni električni doseg prema kupcu u km: do 380

  * vrijednosti zasnovane na NEDC ispitnom ciklusu

  Doseg vožnje ovisi o različitim čimbenicima, osobito: osobnom ponašanju tijekom vožnje, odabranom putu, vremenskim uvjetima, korištenju grijanja/hlađenja i predgrijanju.

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj uredbi (EZ) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani doseg uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Vrijednosti vozila označene sa (2) su preliminarne.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novoj WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene na (barem između ostalog) emisijama CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EZ i europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Svi podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 za sve modele novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodiču o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima Tomić & Co.