Idealan za svakodnevnu uporabu – doseg i punjenje BMW-a i3

ODREDIŠTE UNUTAR DOSEGA. S ENERGIJOM I ZA POKOJE SKRETANJE.

BMW i

Idealan za svakodnevnu uporabu – doseg i punjenje BMW-a i3.

ODREDIŠTE UNUTAR DOSEGA. S ENERGIJOM I ZA POKOJE SKRETANJE.

Idealan za svakodnevnu uporabu – doseg i punjenje BMW-a i3.

ODREDIŠTE UNUTAR DOSEGA. S ENERGIJOM I ZA POKOJE SKRETANJE.Idealan za svakodnevnu uporabu – doseg i punjenje BMW-a i3.

Odjel BMW i sustavno potiče razvoj održive električne mobilnosti i istu čini još praktičnijom za svakodnevnu uporabu. Osim dokazanog BMW-a i3 s baterijom kapaciteta 60 amper-sati, sad je tu i drugi model većeg dosega s baterijom kapaciteta 94 amper-sati. I dok BMW i3 (60 Ah) nudi solidan doseg od do 130 km u svakodnevnoj vožnji (prema Novom europskom ciklusu vožnje NEDC: 190 km), BMW i3 (94 Ah) omogućuje vam doseg od do 200 km (NEDC: 300 km). To ne čini samo BMW i3 pouzdanim pratiocem u gradskoj vožnji nego i savršenim mobilnim rješenjem za dnevna putovanja do i od posla te i koje povremeno skretanje s puta.


Pojedinačni doseg možete odrediti pomoću kalkulatora dosega.


U slučaju niske snage, punjenje BMW-a i3 pravi je mačji kašalj. Vrijeme kad vam je vozilo parkirano kod kuće iskoristite za prekonoćno punjenje od samo nekoliko sati pomoću standardnog kabela za punjenje (Mod 2) ili pomoću tehnologije BMW i Wallbox ili BMW i Wallbox Pro. Želite li znati koliko vam treba da napunite BMW i3, poslužite se kalkulatorom za izračun vremena punjenja.

Read more
BMW i
Profili vožnje

PROFILI VOŽNJE.

Na tržištu postoje dva modela BMW-a i3 – već dokazani BMW i3 (60 Ah) s dosegom do do 130 km u svakodnevnoj vožnji (Novi europski ciklus vožnje NEDC: 190 km) te jači model (94 Ah) radnog dosega od do 200 km (NEDC: 300 km).
Dva profila vožnje (City i Commuter) primjer su uobičajene uporabe BMW-a i3 (60 Ah) i BMW-a i3 (94 Ah) ljeti i zimi. Gradski profil je za vožnje gradom koje obilježavaju učestale faze obnove energije i zaustavljanja. Osim čestih usporavanja, gradski profil obuhvaća i tipične brzine vožnje od između 0 i 60 km/h. Poslovni profil temelji se na trećini vremena u gustom gradskom prometu, trećini na seoskim cestama i trećini na autocestama. Ovisno o profilu, doseg BMW-a i3 s pomoćnim motorom može varirati od do 10 kilometara.

Doseg

DOSEG.

Većina ljudi mnogo manje vozi nego što to misli – u prosjeku u automobilu prijeđemo između 35 i 50 kilometara na dan. BMW i3 je sad dostupan u dva modela – dokazani BMW i3 (60 Ah) s dosegom od do 130 km u svakodnevnoj vožnji (Novi europski ciklus vožnje NEDC: 190 km) te BMW i3 (94 Ah) s radnim dosegom od do 200 km (NEDC: 300 km). Drugim riječima, oba modela trostruko ili četverostruko nadmašuju prosječnu udaljenost koju prelazimo na dan. No, u BMW-u ništa ne prepuštamo slučaju. Pouzdani softver analizira sve čimbenike ključne za točno određivanje dosega poput stila vožnje, topografije, temperature, režima vožnje, planiranja rute zajedno s radom klima-uređaja i grijanja vozila. Sve to znači da uvijek imate točne podatke o operativnom dosegu i da do željenih odredišta možete stići udobno i sigurno.
U slučaju potrebe, opcijski pomoćni motor Range Extender može dodatno povećati vozačko zadovoljstvo jer taj mali i tihi dvocilindarski benzinski motor pokreće generator koji se automatski uključuje kad je to potrebno i održava bateriju stalno napunjenom.

 • Sustav toplinske pumpe – pretvaranje zraka u doseg

  Električna se vozila trebaju grijati s električnom energijom jer ne mogu upotrebljavati višak toplinske energije nastale motorom s unutarnjim izgaranjem i to može negativno utjecati na doseg. Zbog toga smo mi u BMW-u razvili inovativni sustav toplinske pumpe koja je posebice učinkovita u izvlačenju energije iz zraka oko automobila. Opcijski sustav toplinske pumpe automatski se uključuje i može povećati učinkovitost energije za do 50 posto u odnosu na standardni sustav grijanja. Usto, ne samo da se temperatura održava na poželjnoj razini ovisno o vanjskoj temperaturi, nego se i doseg može povećati za do 30 posto.

 • Režimi vožnje – učinkovitost koja vas dovodi do odredišta

  U BMW-u i3 vi odlučujete i o krajnjem dosegu vozila. U standardnom režimu vožnje COMFORT, doseg je do 200 km. Jednostavnim pritiskom na prekidač birate između režima ECO PRO ili ECO PRO+, dva posebice učinkovita režima koji produljuju doseg.

 • Aplikacija BMW i Remote: uvijek povezani sa svojim BMW-om i3

  Suvremeno doba električne mobilnosti otvara vrata novim prilikama, između ostalog mnoštvu prethodno nezamislivih mogućnosti. Aplikacija BMW i Remote omogućuje vam nadzor vašeg BMW-a i3 s bilo kojeg mjesta putem pametnog telefona ili pametnog sata. U bilo kojem trenutku možete provjeriti razinu napunjenosti baterije i doseg u električnom režimu rada. Spojite li BMW i3 na punionicu, možete pratiti proces punjenja izdaleka. Također, možete namjestiti vrijeme polaska kad vam i3 treba biti posve napunjen i temperiran. Želite li, aplikaciju također možete uporabiti da procijeni učinkovitost vaše vožnje.

 • Prikaz dinamičnog dosega – iskrenost otvara sva vrata

  Prikaz dosega pomno je redizajniran za BMW i3 kako bi u svakom trenutku i maksimalno pouzdano znali koliko još kilometara možete prijeći. Premda to zvuči jednostavno, no to zapravo obuhvaća složeni softver koji procjenjuje mnoštvo ključnih čimbenika u stvarnom vremenu, primjerice podatke o osobnom stilu vožnje, topografiji okoline, temperaturi, izabranom režimu vožnje, planiranoj ruti i uporabi klima-uređaja i sustava grijanja i to sve u djeliću sekunde. Rezultat je pokazivač dinamičnog dosega koji ne samo da je vrhunski točan već i olakšava razumijevanje utjecaja obrazaca vožnje i okolišnih čimbenika.

PUNJENJE KOD KUĆE.

Elektrizirajuće vozačko zadovoljstvo zapravo započinje tijekom punjenja. Kad razina baterije vašeg BMW-a i3 padne nisko, vozilo možete prikladno napuniti kod kuće. Jednostavno spojite BMW i3 putem standardnog kabela za punjenje na kućnu 203-voltnu utičnicu i za manje od osam sati visokonaponska baterija će se napuniti do 80 posto kapaciteta.
Sam proces punjenje čak je i brži i prikladniji pomoću BMW i Wallboxa ili BMW i Wallbox Proa koji će nam naši serviseri drage volje ugraditi. Ovisno o dizajnu, moguće je napuniti BMW i3 do 80 posto kapaciteta za manje od tri sata. To je moguće zahvaljujući posebice velikom kapacitetu punjenja novog BMW i Wallboxa od do 11 kW za BMW i3 (94 Ah).
Ta punionica za kuću vam također omogućuje uporabu zelene i solarne energije koju sami stvorite za brzo punjenje i još veću razinu održivosti.

BMW i WALLBOX.

Brzo, sigurno i učinkovito.

Dizajn

DIZAJN.

Novi BMW i Wallbox dojmljuje svojim suvremenim dizajnom i izradom od visokokvalitetnih materijala.

TIjekom svakodnevne uporabe, kućna punionica demonstrira iznimnu funkcionalnost. Kompaktne dimenzije, funkcionalan dizajn i dug kabel pojednostavljuju rukovanje i proces punjenja.
Read more
PROCES PUNJENJA

PROCES PUNJENJA.

Sve što je potrebno jest priključiti kabel za punjenje i proces punjenja automatski započinje. Snaga punjenja je do 7,4 kW u jednofaznom modu i do 11 kW u trofaznom punjenju. To znači da BMW i3 možete napuniti do 80 posto kapaciteta za manje od tri sata. Proces punjenja je sukladno brži i prikladniji nego s kabelom koji je standardni dio opreme. Tijekom punjenje možete namjestiti temperaturu unutrašnjosti. Energija za to ne crpi se iz baterije vozila i time se maksimalno povećava doseg vozila.
Read more
UGRADNJA

UGRADNJA.

Okoristite se uslugom BMW i Installation. Ovo sigurno i po mjeri skrojeno rješenje obuhvaća punionicu, provjeru mogućnosti ugradnje te stručnu ugradnju u vašem domu ili garaži. Tijekom provjere mogućnosti ugradnje, stručnjaci provjeravaju mogućnost spajanja BMW i Wallboxa. Nakon ugradnje dobit ćete upute kako upotrebljavati BMW i Wallbox. Sigurno upravljanje zajamčeno je dvogodišnjim jamstvom. Internetska provjera mogućnosti ugradnje omogućuje vam da sami provjerite jesu li vaše instalacije prikladne za ugradnju BMW i Wallboxa.
Read more

BMW i WALLBOX PRO.

Inteligentan, održiv, višenamjenski.

Dizajn

DIZAJN.

Bolji omjeri punjenja i inteligentna veza s tehnologijom Smart Home i sustavima upravljanja energijom – BMW i Wallbox Pro spoj je iznimno kvalitetnog dizajna i maksimalne funkcionalnosti. Sustavom BMW i Wallbox Pro upravljate putem 7-inčnog dodirnog zaslona koji vam omogućuje nadzor procesa punjenja i pruža vam izvrstan pregled podataka o potrošnji. Vaš Wallbox je zaštićen od neovlaštenog pristupa četveroznamenkastim PIN-om. Zahvaljujući visoko postavljenom kabelu punjenje je jednostavno kao kad punite spremnik na benzinskoj crpki. Idealna duljina kabela sustava BMW i Wallbox Pro sprječava neželjeni kontakt s tlom i minimizira mogućnost spoticanja o kabel. Privlačne LED svjetlovodne letvice pokazuju trenutačni status punjenja.
Read more
Koncept rukovanja

KONCEPT RUKOVANJA.

Ugrađeni 7-inčni dodirni zaslon središnji je element za rukovanje BMW i Wallbox Proom i omogućuje vam izbor osobnog namještenja. Rukovanje je moguće i na otvorenome, u svim vremenskim uvjetima, pa čak i ako nosite rukavice. Čim se približite Wallboxu, senzor blizine automatski reagira i uključuje zaslon. Zaslon prikazuje podatke o trenutačnoj potrošnje te informacije o prethodnim ciklusima punjenja. Želite li integrirati BMW i Wallbox Pro na kućnu mrežu, aplikacija BMW i Wallbox Remote vam omogućuje daljinsko upravljanje svim funkcijama putem pametnog telefona ili tableta.
Read more
Proces punjenja

PROCES PUNJENJA.

Jednostavno uključite kabel i punjenje će automatski započeti sukladno vašim postavkama. Uz omjer punjenja od do 7,4 kW, BMW i Wallbox Pro podržava vrlo brzo punjenje električnih i plug-in hibridnih vozila. Visokonaponska baterija BMW-a i3 može se za manje od tri sata napuniti do 80 posto svog kapaciteta. Sami odlučite o vrsti električne energije koja će pokretati vaše vozilo. Inteligentne funkcije punjenja sustava BMW i Wallbox Pro s mjeračem energije omogućuju vam da električnu energiju nastalu u domu koristite za punjenje, primjerice kućni solarni sustav kao privatni izvor energije za vašu mobilnost uz nultu emisiju. Ako nemate dostupnu energiju nastalu u domu, sustav BMW i Wallbox Pro rabi energiju iz standardne električne mreže.
Read more
Električna energija nastala u domu

ELEKTRIČNA ENERGIJA NASTALA U DOMU.

Opcijski mjerač energije sustava BMW i Wallbox Pro omogućuje vam da intergirate osobnu jedinicu za solarnu energiju u proces punjenja vozila. Sustav BMW i Wallbox Pro optimizira punjenje sukladno dostupnoj solarnoj energiji i tako vam jamči maksimalnu električnu mobilnost uz nultu emisiju CO2. Odjel BMW i vam omogućuje uporabu vlastite energije nastale u domu zajedno s vrhunskim opskrbljivačima solarnom energijom. Naši vam partneri omogućuju po mjeri skrojene pakete za solarnu energiju na krovu vašeg doma ili garaže te kompletnu ponudu solarnih nadstrešnica. Informacije o pojedinačnim solarnim rješenjima našeg partnera tvrtke Solarwatt GmbH možete pronaći ovdje.
Read more
KORISNIČKA ADMINISTRACIJA

KORISNIČKA ADMINISTRACIJA.

Pomoću korisničke administracije sustava BMW i Wallbox Pro, uvijek možete nadzirati potrošnju električne energije. Koristite li vozilo za poslove svrhe, integrirana funkcija omogućuje da se uporaba električne energije zasebno bilježi što je prikladno za povrat troškova. Pojedinosti potrošnje električne energije za određeni korisnički račun mogu se e-porukom izravno proslijediti iz sustava BMW i Wallbox Pro.
Read more
UPRAVLJANJE PUNJENJEM

UPRAVLJANJE PUNJENJEM.

Zahvaljujući integriranom upravljanju punjenjem, BMW i Wallbox Pro prepoznaje koliko se elektrlčne energije trenutačno rabi u vašem kućanstvu i automatski prilagođava punjenje. Time se jamči maksimalna učinkovitost punjenja sukladno svim električnim aparatima u kućanstvu. Pregledni prikaz na dodirnom zaslonu prikazuje koliko se električne energije crpi iz kućne električne mreže.
Read more
SUSTAV SMART HOME

SUSTAV SMART HOME.

Putem opcijske veze sa sustavom inteligentnog doma poput myGEKKO i Loxone, BMW i Wallbox Pro se može savršeno integrirati u kućanstvo. Potom možete izravno putem sustava BMW i Wallbox Pro nadzirati odabrane funkcije inteligentnog doma. Usto, vaš vam BMW i Wallbox Pro može čak i prikazati trenutačne vremenske uvjete prije vožnje.
Read more

UGRADNJA.

Okoristite se uslugom BMW i Installation. Ovo sigurno i personalizirano rješenje sadrži provjeru mogućnosti ugradnje kao i cjelokupnu ugradnju u vaš dom ili garažu. Tijekom provjere mogućnosti ugradnje, stručnjaci provjeravaju mogućnost spajanja sustava BMW i Wallbox Pro. Nakon ugradnje dobit ćete upute kako koristiti BMW i Wallbox Pro te, zajedno s osobom koja je obavila ugradnju, možete namjestiti korisnički račun. Sigurno rukovanje zajamčeno je dvogodišnjim jamstvom. Internetska provjera mogućnosti ugradnje omogućuje vam da sami provjerite je li vaša kućna infrastruktura prikladna za ugradnju BMW i Wallbox Proa.
Read more

ZELENA ENERGIJA.

Vožnja uz nultu emisiju štetnih plinova još je održivija kad električna energija korištena za punjenje baterije nastaje iz obnovljivih izvora energije. Primjerice, ugovor o zelenoj energiji s tvrtkom poput Naturstroma jamči da vaš automobil upotrebljava energiju nastalu isključivo u vjetroparkovima i hidroelektranama. Ukratko, u posve električnom režimu vožnje, vi putujete uz apsolutnu nikakvu emisiju štetnih plinova. Drugu inovativnu mogućnost solarne energije nude tvrtke poput SOLARWATTA koja vam omogućuje punjenje BMW-a i3 pomoću samostvorene solarne energije. Bez obzira što izabrali, tu smo da vam pomognemo i savjetujemo vas. Usto, naši će serviseri doći i ugraditi Wallbox te vam sve namjestiti i pokrenuti.

S BMW-om i3 svaka električna utičnica predstavlja punionicu

S BMW-OM i3 SVAKA ELEKTRIČNA UTIČNICA PREDSTAVLJA PUNIONICU.

S BMW-OM i3 SVAKA ELEKTRIČNA UTIČNICA PREDSTAVLJA PUNIONICU.

JAVNO PUNJENJE.

Mnogo je dobrih razloga da se provozate u vašem BMW-u i3, a još je i više mogućnosti da napunite bateriju izvan kuće. Ono što je praktično je što za punjenje BMW-a i3 može koristiti javne punionice s izmjeničnom strujom (AC) ili istosmjernom strujom (DC). To vam omogućuje veću fleksibilnost te mogućnost brzog punjenja vozila. Naime, u javnim punionicama s istosmjernom strujom energija stalne snage izravno se prenosi u visokonaponsku bateriju pa za manje od pola sata možete BMW i3 napuniti do kapaciteta od 80 posto. Nemate li pristup punionici s istosmjernom strujom, i3 možete napuniti na punionici s izmjeničnom strujom do 80 posto kapaciteta za manje od tri sata. To javne punionice s izmjeničnom strujom čini učinkovitim za prekonoćno punjenje ili ako parkirate vozilo na dulje vremena.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • Potrošnja el. energije i emisija CO2 za BMW i3 (60 Ah):
  Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 0
  Kombinirana emisija CO2 u g/km: 0
  Potrošnja el. energije u kWh/100 km: 12,9

  Potrošnja el. energije i emisija CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 0
  Kombinirana emisija CO2 u g/km: 0
  Potrošnja el. energije u kWh/100 km: 12,6 / 13,1*

  Potrošnja el. energije i emisija CO2 za BMW i3 (60 Ah) s pomoćnim motorom Range Extender:
  Kombinirana emisija CO2 u g/km: 13
  Potrošnja el. energije u kWh/100 km: 13,5
  Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 0,6

  Potrošnja el. energije i emisija CO2 za BMW i3 (94 Ah) s pomoćnim motorom Range Extender:
  Kombinirana emisija CO2 u g/km: 12
  Potrošnja el. energije u kWh/100 km: 11,3 / 11,9**
  Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 0,6

  * Kotači 2: 20-inčni, stil 431
  ** Kotači 2: 20-inčne s zimskim gumama
  Vrijednosti za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju el. energije ovise o izabranim veličinama kotača i dimenzijama guma.
  Doseg ovisi o mnoštvu čimbenika, posebice osobnom stilu vožnje, izabranoj ruti, vremenskim uvjetima, uporabi klima-uređaja za grijanje/hlađenje i programiranju uključivanja klima-uređaja.
  Više informacija o službenoj potrošnji goriva i službenim CO2 emisijama novih putničkih automobila pronaći ćete u brošuri “Potrošnja goriva i emisije CO2 novih putničkih vozila” koju možete besplatno dobiti u svim BMW prodajnim salonima i od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.