BMW serije 8 Coupé, tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja, s prikazom na poklopac motora.

THE 8

BMW SERIJE 8 COUPÉ

THE 8BMW serije 8 Coupé

LINIJE I OPREMA

Linije i opcije opreme za BMW serije 8 Coupé

BMW serije 8 Coupé

BMW serije 8 Coupé objedinjuje sportsku snagu i eleganciju s nenadmašnom lakoćom - stvarajući tako neodoljivu estetiku. Brojni ekskluzivni detalji iznutra i izvana i maksimalna udobnost naglašavaju dinamičan karakter visoke kvalitete.

BMW serije 8 Coupé, oprema

BMW serije 8 Coupé objedinjuje sportsku snagu i eleganciju s nenadmašnom lakoćom - stvarajući tako neodoljivu estetiku. Brojni ekskluzivni detalji iznutra i izvana i maksimalna udobnost naglašavaju dinamičan karakter visoke kvalitete.

  • Vanjština

  • Unutrašnjost

M Sport paket

M Sport paket pruža vozilu dinamičan dodir. Donji dio prednjeg branika, bočni otvori i donji dio stražnjeg branika s difuzorskim umetkom u Dark Shadow metalik boji izoštravaju izgled vanjštine, istovremeno poboljšavajući aerodinamičnost i agilnost. Uz to, značajke kao što su M Sport ovjes i M lakometalni kotači poboljšavaju voznu dinamiku do maksimuma.

BMW serije 8 Coupé, M Sport paket

M Sport paket pruža vozilu dinamičan dodir. Donji dio prednjeg branika, bočni otvori i donji dio stražnjeg branika s difuzorskim umetkom u Dark Shadow metalik boji izoštravaju izgled vanjštine, istovremeno poboljšavajući aerodinamičnost i agilnost. Uz to, značajke kao što su M Sport ovjes i M lakometalni kotači poboljšavaju voznu dinamiku do maksimuma.

  • Vanjština

  • Unutrašnjost

* Navedene opcije opreme (vanjština i unutrašnjost) su podložne promjenama bez posebne najave. Fotografije vozila sa opcijama opreme koje su prikazane isključivo su ilustrativne prirode.

Pročitajte više

DIZAJN

Dizajn BMW-a serije 8 Coupé

Fascinantan prizor: BMW serije 8 Coupé odiše sportskim duhom svojim luksuznim izgledom i vrhunskom težnjom za vožnjom. Svaki element dizajna, poput Active Air Stream rešetke maske, M karbonskog krova i ekskluzivne 'Crafted Clarity' staklene aplikacije kombiniraju udobne visokotehnološke značajke s dinamičnom elegancijom ovog luksuznog sportskog automobila.
BMW serije 8 Coupé, Barcelona Blue metalik boja, tročetvrtinski prikaz stražnjeg kraja.
BMW serije 8 Coupé, fokus na prednji kraj, rešetke maske i Air Breather.

Active Air Stream rešetka maske

Active Air Stream rešetka maske otvara i zatvara ventilacijske otvore na rešetki hladnjaka u skladu sa zahtjevima za hlađenje motora, kočnicama i klima uređajem. Istodobno, pomične letvice sustava smanjuju otpor zraka kada su zatvorene, poboljšavajući aerodinamičnost.
BMW serije 8 Coupé, fokus na prednja svjetla, BMW Laserlight.

BMW Laserlight

U laserskom načinu rada s prednjim svjetlima, BMW Laserlight osvjetljava dometom do 600 m, što je gotovo dvostruko više nego kod uobičajenih prednjih svjetala. Bolja vidljivost u mraku značajno povećava sigurnost. Plavi detalji i “BMW Laser” natpis na prednjim svjetlima također naglašavaju tehnološke standarde i sportski duh vozila.
BMW serije 8 Coupé, prikaz iz ptičje perspektive, M krov od karbonskih vlakana.

M krov od karbonskih vlakana

Kao dio koncepta inteligentne lagane konstrukcije, M krov od karbonskih vlakana značajno pomaže smanjiti masu vozila. Sastoji se od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP) i 800 g je lakši od standardnog krova. Na taj se način težište vozila pomiče prema dolje i povećava se vozna dinamika.
BMW serije 8 Coupé, Galvanic Cerium Grey, kućišta retrovizora.

Vanjski elementi

Vanjski elementi poput kućišta retrovizora, logotipa, ispušnih cijevi, air breather panela, rešetke maske i letvice rešetke su u suprotnosti s Galvanic Cerium Grey boji vozila. Harmonično se uklapaju u dinamičan cjelokupni izgled i naglašavaju sportski izgled vozila.
BMW serije 8 Coupé, Višenamjenska sjedala.

Višenamjenska sjedala za vozača i suvozača

Višenamjenska sjedala za vozača i suvozača nude sveobuhvatne mogućnosti prilagodbe i iznimnu udobnost i sigurnost sjedenja. Na taj način, sjedala se mogu optimalno prilagoditi osobnim potrebama električnim podešavanjem širine naslona, promjenjivim lumbalnim osloncem i ručnom kontrolom dubine sjedala.
BMW serije 8 Coupé, kokpit, Ambientalno svjetlo.

Ambientalno svjetlo

Kroz brojna LED svjetla, Ambijentalno svjetlo stvara ugodno osvjetljenje u unutrašnjosti i poseban osjećaj prostora u mraku. Boje, svjetlina i scenariji boja mogu se prilagoditi pojedinačno. Oprema uključuje konturnu rasvjetu i svjetlo za karte, kao i svjetlosne vodiče na središnjoj konzoli.
BMW serije 8 Gran Coupé, ručica mjenjača, CraftedClarity staklena aplikacija.

CraftedClarity staklena aplikacija

Ekskluzivna 'CraftedClarity' staklena aplikacija ima ručno izrađene staklene elemente na ručici prijenosa, kontroli glasnoće, iDrive kontrolera i Start/Stop tipki koji vizualno i taktilno poboljšavaju unutrašnjost.
BMW serije 8 Coupé, fokus na sjedalo, BMW Individual unutrašnjost od produljene 'Merino' kože Cognac boje.

BMW Individual unutrašnjost od produljene 'Merino' kože Cognac boje

BMW Individual unutrašnjost od produljene 'Merino' kože Cognac boje, Black boja unutrašnjosti.

VOZNA DINAMIKA

Vozna dinamika BMW-a serije 8 Coupé

Snaga i mogućnosti vožnje BMW-a serije 8 Coupé svima su jasni. Zahvaljujući snažnim i sportskim BMW TwinPower Turbo motorima, izuzetno preciznom upravljanju i ekskluzivnim trkaćim značajkama poput M sportskog diferencijala, nema ograničenja u luksuznom čistom zadovoljstvu u vožnji koje nudi.
BMW serije 8 Coupé, pogled iz zraka, BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski benzinski motor.

BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski benzinski motor

BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski benzinski motor kombinira dva turbopunjača s potpuno promjenjivim upravljanjem ventila Valvetronic i izravnim ubrizgavanjem benzina. Njegova maksimalna snaga iznosi 390 kW (530 KS) s maksimalnim okretnim momentom od 750 Nm. Dva turbopunjača kompaktno su smještena između cilindara.
BMW serije 8 Coupé, pogled iz zraka, BMW TwinPower Turbo šesterocilindarski dizelski motor.

BMW TwinPower Turbo redni šesterocilindarski dizelski motor

Nova generacija BMW TwinPower Turbo rednih šesterocilindarskih dizelskih motora nudi impresivne isporuke snage u kombinaciji s iznimnim podacima o potrošnji, kao rezultat kombinacije tehnologije turbopunjača s promjenjivom geometrijom turbina i 2500 bara s direktnim ubrizgavanjem. Motor isporučuje 235 kW (320 KS) i impresivan maksimalni okretni moment od 680 Nm.
BMW serije 8 Coupé, fokus na središnju konzolu, Steptronic sport prijenos.

Steptronic sport prijenos

8-stupanjski Steptronic Sport prijenos nudi nevjerojatno sportske promjene brzina. Bilo da se radi o automatskom ili ručnom prijenosu koristeći mjenjač ili ručice mjenjača na upravljaču - za udobno jedrenje po obali ili nevjerojatno dinamičnu vožnju. U SPORT režimu rada i s ručicom mjenjača u lijevom S/M položaju, promjene stupnja prijenosa konfiguriraju se za najbolje performanse.
BMW serije 8 Coupé, prikaz stražnjeg kraja, BMW xDrive oznaka.

BMW xDrive

Inteligentni sustav pogona na sve kotače BMW xDrive glatko i varijabilno raspoređuje pogonsku snagu na prednje i stražnje kotače za maksimalnu vučnu snagu, voznu dinamiku i sigurnost u svakoj situaciji u vožnji. Inovativno umrežavanje sa svim funkcijama upravljanja bočnom dinamikom vozila omogućuje raspored od orijentacije na vučnu snagu do maksimalne sportske vozne dinamike.
BMW serije 8 Coupé, prizor u vožnji iz ptičje perspektive, Integral Active Steering.

Integral Active Steering

Integral Active upravljača kombinira podršku koja varira ovisno o kutu upravljanja na prednjoj osovini i stražnjim kotačima koji također doprinose upravljanju. Pri nižim brzinama nudi veću upravljivost i okretnost okretanjem stražnjih kotača nasuprot prednjim kotačima. Pri većim brzinama, zadnji se kotači okreću paralelno s prednjim kotačima kako bi se povećala stabilnost i udobnost.
BMW serije 8 Coupé, bočn prikaz na kočnicu diska, plavo obojena M Sport kočnica.

M Sport kočnica

M Sport kočnice imaju fiksirane četveroklipne čeljusti sprijeda i jednoklipne plutajuće čeljusti na stražnjoj strani plave boje s M oznakom, a imaju velike kočne diskove kako bi se osigurao izvanredni kočioni učinak.
BMW serije 8 Coupé, prikaz stražnjeg kraja s tla, cijevi ispušnog sustava i stražnji kotači.

M sport diferencijal

M sport diferencijal optimizira vučnu snagu i stabilnost vožnje pri mijenjanju traka ili ubrzanju iz zavoja, pri skretanju u zavoj pri velikim brzinama ili na različitim cestovnim površinama. Vučna snaga se optimizira pomoću elektroničkog uređaja koji smanjuje razliku u brzini vrtnje stražnjih kotača.
BMW serije 8 Coupé, BMW sDrive.

BMW sDrive

sDrive se odnosi na BMW vozila u kojima se okretni moment iz pogonskog sklopa prenosi samo jednom osovinom. Za vozila s uzdužno ugrađenim motorima sDrive znači: klasični pogon na stražnjim kotačima. Savršena raspodjela težine, sofisticirana konstrukcija osovina i precizna prilagodba svih upravljačkih sustava jamče uravnoteženu dinamiku i vuču.

INOVACIJE

Inovacije BMW-a serije 8 Coupé

Još brži, još intuitivniji: inovativni sustavi pomoći vozaču i mogućnosti povezanosti BMW-a serije 8 Coupé utrli su put novoj eri čistog zadovoljstva u vožnji. Već danas, zahvaljujući jednostavnosti rada i pionirskim komunikacijskim sustavima, oni osiguravaju da još više uživate u vožnji.
BMW serije 8 Coupé, unutrašnjost, kontrolni zaslon.
BMW serije 8 Coupé, kokpit, upravljač sa zaslonom s instrumentima.

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional s funkcijom navigacije uključuje digitalnu mrežu zaslona koja se sastoji od 10.25" upravljačkog zaslona visoke rezolucije kojim se može upravljati dodirom i potpuno digitalnog 12.3" zaslona s instrumentima.
BMW serije 8 Coupé, kokpit, BMW Operating System 7.0.

BMW Operating System 7.0

Inovativan koncept upravljanja BMW-ovog operativnog sustava Operating System 7.0 omogućuje još jednostavniji rad funkcija vozila putem gesta, govora, dodirnog zaslona i iDrive kontrole - sasvim intuitivno. U tu svrhu funkcionalnost kontrolera je poboljšana. Na primjer, sve digitalne usluge poput aplikacija sada se mogu odabrati izravno.
BMW serije 8 Coupé, Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional nudi optimalnu udobnost i maksimalnu sigurnost tijekom puno kritičnih ili monotonih situacija u vožnji s opcijom Steering and lane control assistant, uklj. podršku na uskim mjestima, Emergency Stop Assistant, upozorenje o lokalnoj opasnosti, Lane Keeping Assistant s aktivnom bočnom zaštitom od sudara i druge sigurnosne funkcije.
BMW serije 8 Coupé, kontrolni zaslon s opcijom Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade

Želite li da vaš BMW ima najnoviji softver? S opcijom Remote Software Upgrade (daljinska nadogradnja softvera), vaš će BMW uvijek biti kao nov. Praktično, pouzdano i bez stresa - bez da morate posjetiti vašeg BMW servisnog partnera. Nadogradnje se instaliraju bez obzira na lokaciju, baš kao i za vaš pametni telefon.
BMW serije 8 Coupé, kontrolni zaslon s opcijom BMW Personal Personal Assistant.

BMW Personal Personal Assistant

'Hej, BMW. Tko si ti?’ Zar ne bi bilo nevjerojatno da je vaš BMW također došao s osobnim pomoćnikom? Komunicirajte sa svojim vozilom pomoću opcije BMW Intelligent Personal Assistant. Poznaje vas, svakim danom je sve bolja i pomaže bez obzira na situaciju. Možete dodijeliti svoju osobnu riječ za aktivaciju. Može objasniti sve o vašem automobilu i pomoći vam da još bolje upoznate vaš BMW.

Potrošnja goriva i emisije CO2

BMW 840d xDrive:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 6.2–6.1
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 164–160

BMW M850i xDrive:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 227–224

Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije određene su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani doseg uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

Svi podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 za sve modele novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodiču o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima Tomić & Co.

Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze vezane uz vozilo ili druge trošarine temeljene na (barem između ostalog) emisijama CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.

 

Pročitajte više