PREDVODNIK POVEZAN S CIJELIM SVIJETOM.

Usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive u modelima BMW serije 7.

Komunikacija, informacije i zabava – usluge i aplikacije iz palete BMW ConnectedDrive nude posve nov doživljaj mobilne povezivosti. Primjerice, klima-uređaj u BMW-u serije 7 možete unaprijed namjestiti pametnim telefonom ili iskoristiti usluge Concierge kao osobnog vodiča na svakom putovanju.

Read more

USLUGE CONNECTEDDRIVE.

Usluge BMW ConnectedDrive temelj su funkcija koje vozaču tijekom putovanja pružaju velik izbor informacija, zabave i usluga. Među ostalim dostupan je pristup trenutačnim lokalnim informacijama poput vremenske prognoze i vijesti, kao i pretraživanje internetskih stranica koje omogućuje GoogleTM i praktične uredske funkcije. U izborniku aplikacije ConnectedDrive može se bez potrebe za pametnim telefonom pristupiti uslugama i funkcija poput praćenja internetskih kamera, informacija o dionicama, parkiranju te putnih i hotelskih vodiča. Uključena je i praktična, sigurna te vremenski neograničena uporaba odabranih aplikacija za pametne telefone. Opcijske usluge ConnectedDrive omogućuju i pristup trgovini BMW ConnectedDrive u kojoj možete naručiti i obnoviti mnoštvo usluga i aplikacija po vlastitoj želji. Opcijske usluge ConnectedDrive svako putovanje u BMW-u pretvaraju u mnogo udobniji i ugodniji doživljaj.

  • Aplikacije

    Funkcije platforme aplikacija nude vrlo jednostavan način uporabe aplikacija za pametne telefone u BMW-ovim vozilima. Kako bi svojim kupcima omogućio rad sa što većim brojem aplikacija, BMW razvija vlastita rješenja, primjerice aplikaciju BMW ConnectedDrive i BMW M štopericu, ali u bliskoj suradnji s partnerima poput Spotifyja, Napstera, GoProa, Deezera i Audiblea radi na aplikacijama sigurnima za uporabu u automobilu.
    Jednostavno spojite kompatibilan pametni telefon s adapterom vozila ili ga povežite USB kabelom ili bežično. Svim se funkcijama aplikacije može upravljati iDrive Controllerom. Zahvaljujući bliskoj suradnji BMW-a i različitih dobavljača, broj raspoloživih aplikacija za uporabu u automobilu stalno se proširuje. Više informacija možete pronaći na internetskim stranicama www.bmw.com/apps.

  • Korisnički portal BMW ConnectedDrive

    Na korisničkom portalu BMW ConnectedDrive možete upravljati osobnim informacijama i postavkama vozila koje su potrebne ili korisne pri uporabi funkcija sustava BMW ConnectedDrive u automobilu, u različitim aplikacijama te za javljanje pozivnom centru BMW ConnectedDrive. U trgovini BMW ConnectedDrive mogu se kupiti usluge i aplikacije posebno namijenjene određenim modelima BMW vozila. U posebnom dijelu portala korisnik može dobiti korisne informacije o stanju svojeg BMW-a, primjerice prevaljenu kilometražu, preostali doseg vozila, jesu li vrata i i prtljažnik, odnosno prozori otvoreni ili zatvoreni, potrebne zahvate održavanja i poruke nadzornog sustava. Također se prikazuju trenutačna lokacija vozila, vremenske prilike na toj lokaciji i tehnički podaci o vozilu. Iz kontrolnog dijela moguće je aktivirati i izvršavati daljinske usluge. Vozilo možete zagrijati ili rashladiti za određeni trenutak polaska, otključati ga ili zaključati, aktivirati trubu ili bljeskati svjetlima. Trenutačan položaj vozila prikazuje se na karti s prometnom situacijom u okolini. Na portalu možete pretraživati obližnje zanimljivosti i izravno ih poslati u vozilo. Korisničko sučelje funkcijskog dijela prilagođeno je kontrolnom zaslonu u vozilu i aplikacijama iz palete BMW ConnectedDrive, a usto je savršeno prilagođeno za uporabu na pametnim telefonima ili tabletima. 

TRGOVINA BMW CONNECTEDDRIVE.

U trgovini BMW ConnectedDrive možete kupiti usluge i aplikacije za svaku potrebu. One se mogu po volji odabrati i naručiti u bilo kojem trenutku nakon kupnje BMW-a. To omogućuje vlasnicima da, kad god to žele, izravno iz automobila iz palete usluga i aplikacija BMW ConnectedDrive odaberu ono što im je potrebno.
Usluge i aplikacije dostupne u trgovini BMW ConnectedDrive posebno su osmišljene da zadovolje potrebe i želje vozača BMW automobila. Također se može odabrati trajanje pojedinih usluga, a to kupcima omogućuje da usluge naruče samo za određeno vrijeme, primjerice dok su na godišnjem odmoru.
Trgovini BMW ConnectedDrive možete pristupiti izravno iz automobila, odnosno putem internetskog portala My BMW ConnectedDrive. Novonaručene usluge i aplikacije možete upotrijebiti ubrzo nakon preuzimanja. Putem trgovine BMW ConnectedDrive u svakom trenutku možete pristupiti najnovijim informacijama o dostupnim uslugama i aplikacijama.

USLUGA CONCIERGE.

Svatko tko je htio znati kakav je osjećaj imati osobnog batlera sad ima priliku uživati u vrlo posebnoj usluzi Concierge iz palete BMW ConnectedDrive. Pritiskom gumba vozač dolazi u kontakt s agentom BMW-ova pozivnog centra koji mu je na putu dostupan u ulozi „osobnog pomoćnika“.
Bez obzira na to traži li određeni restoran, najbliži bankomat ili otvorenu ljekarnu, agent BMW-ova pozivnog centra tu je da pomogne i izravno navigacijskom sustavu pošalje točnu adresu. Usluge Concierge neovisne su o vozačevu mobitelu te su u zemlji i inozemstvu na raspolaganju bez dodatne naknade 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

PROMETNE INFORMACIJE U STVARNOM VREMENU.

Real Time Traffic Information (RTTI), prometne informacije u stvarnom vremenu, u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Kako bi vozač bio što bolje informiran, vozilu se praktično u stvarnom vremenu šalju pojedinosti o mjestu i trajanju zastoja, prometu na autocestama, sporednim cestama i mnogim gradskim ulicama. Inteligentni savjeti u pogledu alternativnih putova pomažu vozaču da do odredišta stigne što brže i uz što manju potrošnju goriva.
Podaci o prometu crpe se iz izvora poput profila kretanja u mobilnoj telefonskoj mreži, GPS podataka flotnih vozila, mobilnih aplikacija i policijskih izvješća, a sustav u obzir uzima i prometne tokove, primjerice tijekom najvećih gužvi.
Prometne informacije prikazane su vrlo jasno, s cestama označenima zelenom, žutom, narančastom i crvenom bojom.

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Inteligentan poziv u nuždi danju i noću omogućuje vam brzu, ciljanu pomoć te podršku osposobljenog osoblja − na vašem jeziku čak i kad se nalazite u inozemstvu. Dogodi li se ozbiljna nesreća s, primjerice, uključivanjem zračnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojasova, vozilo automatski upućuje poziv u nuždi. Putem ugrađene SIM kartice u automobilu, tj. neovisno od privatnog mobitela, u BMW-ov pozivni centar šalju se važni podaci poput točnog položaja vozila, ozbiljnosti nesreće i mogućeg rizika od ozljeda putnika. BMW-ov pozivni centar o tome obavješćuje najbliži centar za koordinaciju spašavanja i putem telefona pruža pomoć dok na mjesto nesreće ne stignu spasilačke službe. Ako je pomoć potrebna drugim sudionicima u prometu, poziv za nuždu može se aktivirati ručno.

DALJINSKE USLUGE I APLIKACIJA MY BMW REMOTE.

Daljinskim uslugama i besplatnom aplikacijom My BMW Remote App (raspoloživim u trgovinama Apple App Store i Google Play) može se preko interneta upravljati različitim funkcijama vozila, primjerice zaključavanjem i otključavanjem vrata. Ako je vozilo opremljeno navigacijskim sustavom, adrese odredišta iz tražilice Google™ mogu se izravno prenijeti u taj sustav.
Baš kao i korisnički portal BMW ConnectedDrive, aplikacija nudi pristup informacijama o vozilu poput preostalog dosega ili statusa prozora i vrata. Tako vozač u svakom trenutku čak i s velike udaljenosti zna što se zbiva s njegovim vozilom, a svi su mu potrebni podaci praktično dostupni na jednom mjestu.
Usto, paket omogućuje i prikaz trenutačnog položaja vozila. Za upotrebu te funkcije, korisnici na portalu „My BMW ConnectedDrive” na adresi www.bmw-connecteddrive.com moraju samo aktivirati daljinske usluge.

INTERNETSKA ZABAVA.

Savršena glazba za svaku situaciju, cestu i raspoloženje. Internetska zabava nudi izravan i neograničen pristup milijunima pjesama u vašem BMW-u – bez potrebe za uključivanjem drugih uređaja, primjerice pametnih telefona. Na raspolaganju je glazba za svačiji ukus. Čim se u automobilu odsvira određena pjesma, automatski se zapisuje na tvrdi disk vozila, pa užitak postaje zajamčen bez ikakvih prekida.
Ponuda internetske zabave omogućuje vam da kod nekog od BMW-ovih glazbenih partnera poput Napstera otvorite račun koji se bez dodatne naknade može koristiti u šest europskih zemalja: Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj. Prikazane ilustracije podložne su promjenama.

WIFI HOTSPOT.

WiFi hotspot

WIFI HOTSPOT.

Ta opcija omogućuje uspostavljanje WiFi hotspota (lokalne bežične mreže) po standardu LTE unutar vozila s naplatom po odgovarajućoj tarifi davatelja mobilnih usluga. Putnici tako mogu svim kompatibilnim uređajima pristupati internetu, primati i slati e-poštu, puštati filmove i glazbu te sve drugo što nudi internet. Hotspot jamči da neće biti prepreka koje bi mogle spriječiti besprijekoran prijam po najboljem LTE standardu u vožnji.
Ta je funkcija kompatibilna s golemim brojem uređaja, primjerice BMW Touch Commandom, laptopima, tabletima i mobilnim telefonima različitih proizvođača. U svakom se trenutku na WiFi u vozilu može priključiti do osam uređaja.
Veza s internetom ostvaruje se putem SIM kartice ugrađene u vozilo po tarifi BMW-ova davatelja usluge. Nije li dostupna LTE mrežna usluga, sustav se automatski prebacuje na neki drugi raspoloživi standard. Kako se prijam odvija preko vanjske antene, u unutrašnjosti automobila nitko nije izložen dodatnom radiozračenju.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 s benzinskim ili dizelskim motorima*:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 12,6 do 4,5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 299 do 119

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance**:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,3 do 2,1
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 53 do 49
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13,0 do 12,5

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW 730d:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 4,9 do 4,5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 129 do 119

* Za pojedine modele navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.
** Navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.

 

Modeli BMW iPerformance 740e, 740Le i 740 Le xDrive bit će dostupni od 2016.

 

Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.

 

Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

Read more