PREPUSTITE SE POUZDANIM SUSTAVIMA.

BMW Osobni Kopilot Sustavi pomoći vozaču u BMW-u serije 7.

Brojne inovativne tehnologije na različite vam načine pomažu u vožnji i jamče vrhunsku udobnost i sigurnost. To znači da se možete usredotočiti na ono što je doista važno – neometano zadovoljstvo u vožnji.

Read more

NAVIGACIJSKI SUSTAV PROFESSIONAL S DODIRNIM ZASLONOM.

Navigacijski sustav Professional odlikuje se profinjenim dizajnom i naprednim rasponom usluga. Navigacijski sustav jednostavan je i lak za upotrebu te je potpuno ugrađen u BMW, uključujući iDrive koncept upravljanja s iDrive Touch Controllerom i dodirnim zaslonom. Sustav uključuje glasovne naredbe, radio BMW Professional s DVD pogonom te 20 GB memorije za pohranu audiodatoteka. Također omogućava korištenje prometnih informacija u stvarnom vremenu (RTTI). Ugrađen LCD ekran u boji dijagonale 10,25" s funkcijom podijeljenog zaslona (glavni i pomoćni) osmišljen je za najbolju vidljivost i čitljivost.
Sustav omogućuje lak prelazak s jedne na drugu opciju s pomoću iDrive Touch Controllera, čija površina osjetljiva na dodir omogućuje lako unošenje odredišta u navigacijski sustav rukopisom putem dodirnog zaslona, nadzora gestama ili glasovnim naredbama, kao i upotrebom sedam funkcijskih prečaca.
Sustav automatski ažurira karte do četiri puta godišnje tijekom tri godine u odabranim europskih zemljama kao dio BMW-ove usluge ConnectedDrive na domaćem tržištu.
Prikazane ilustracije podložne su promjenama.

 • Automatsko obnavljanje karata

  Najnovija generacija navigacijskog sustava Professional do četiri puta na godinu automatski obnavlja navigacijske karte u sustavu BMW ConnectedDrive. Čim nova karta za prethodno odabrano područje postane dostupna, nova se inačica preko mobilne telefonske mreže automatski bežično učitava u ugrađenu SIM karticu vozila.
  Za automatske obnove karata nije potrebna posebna licencija ili dodatno plaćanje, a ni registracija. Ručno obnavljanje karata s pomoću uređaja za pohranu ili putem BMW-ova servisnog partnera više nije potrebno. Do završetka postupka obnove navigacijski sustav posve je funkcionalan.

POMOĆ U VOŽNJI PLUS S POMOĆI PRI UPRAVLJANJU I DRŽANJU TRAKE.

Zahvaljujući aktivnom tempomatu s funkcijom Stop&Go te pomoći u upravljanju i držanju trake, pomoć u vožnji Plus nudi mogućnost djelomično autonomne vožnje. Osim funkcijom pomoći u vožnji, aktivna sigurnost povećana je upozoravanjem na napuštanje trake, pomoći za zadržavanje trake s aktivnom zaštitom od bočnih sudara, upozoravanjem na premalen razmak od vozila sprijeda te upozorenjem na pješake s funkcijom potpunog gradskog kočenja i upozorenjem na poprečni promet.
Aktivni tempomat održava željenu brzinu (do 210 km/h) i udaljenost od vozila ispred. U istom rasponu brzina djeluje i praktična pomoć pri upravljanju i zadržavanje trake. Taj sustav preuzima upravljanje i automatski održava BMW nasred vozne trake. U sporom prometu i tijekom zastoja vozilo održava odabranu udaljenost od vozila ispred te po potrebi automatski koči i ubrzava.
Prikazane ilustracije podložne su promjenama.

 • Pomoć u upravljanju i držanju trake te pomoć u prometnoj gužvi

  Pomoć u upravljaju i držanju trake s uključenom pomoći u zastojima mogu se uključiti kako bi pomogli vozaču u jednoličnim prometnim situacijama. Pri brzinama do 210 km/h sustav automatski upravljanja vozilom i uvijek ga zadržava u sredini vozne trake.
  Taj napredni sustav moguć je s aktivnim tempomatom ili bez njega. Upotrebljava više radara za nadzor i stereo kameru. Sustav se pozicionira rabeći oznake trake i prateći vozilo ispred, ako ga ima. Automatski održava željeni razmak od vozila ispred i regulira brzinu automobila do zaustavljanja te njime aktivno upravlja. Pomoć u upravljanju i držanje trake još je jedno važno postignuće na putu prema visokoautomatiziranoj vožnji.
  Iako sustav može samostalno upravljati vozilom, zakon obvezuje vozača da vožnju nastavi s objema rukama na upravljaču. Ako vozač to ne poštuje, senzori sustava to prepoznaju i određeno ga vrijeme upozoravaju zvučnim signalom. Nakon toga sustav se isključuje iz aktivnog rada. Isto se događa pri uključivanju žmigavca radi promjene vozne trake ili ako više nisu ispunjeni uvjeti za automatsku vožnju, primjerice ako je vozna traka preuska.

 • Pomoć za vožnju u traci s aktivnom zaštitom od bočnih sudara

  Pomoć za vožnju u traci s aktivnom zaštitom od bočnih sudara aktivno upravlja vozilom kako ono ne bi nenamjerno napustilo voznu traku ili se sudarilo s objektima sa strane. Uključi li se upozorenje na premalen razmak, a vozilo ispred počne kočiti, BMW odmah reagira sve glasnijim upozorenjem, lakim kočenjem, a naposljetku i punim kočenjem.

BMW Head-Up Display

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display u boji sve informacije važne za putovanje projicira izravno u vidno polje vozača i tako mu omogućava da se posve usredotoči na vožnju. Riječ je o informacijama poput trenutačne brzine, savjeta navigacijskog sustava, informacija o ograničenjima brzine s upozorenjem na zabrane pretjecanja, telefonskih adresara i glazbenih popisa, a tu su i upozorenja različitih sustava pomoći u vožnji.
Simboli projicirani na vjetrobran prikazani su u boji i osobito visokoj razlučivosti. Slika se projicira tako da se čini da se nalazi otprilike 2,3 metra ispred vozila, U kombinaciji s optimalnim položajem omogućuje brzo i jednostavno očitavanje informacija uz vrlo malo odvraćanja pozornosti sa situacije na cesti.
Svjetlina projekcije automatski se prilagođava vanjskim uvjetima osvjetljenja, s različitim zaslonima za dan i noć, a podesiva je i visina zaslona. Vozač usto može odabrati i koje će još informacije biti prikazane uz trenutačnu brzinu te upozorenja sustava pomoći u vožnji.

Remote Control Parking

PARKIRANJE.

Tri savršeno usklađene funkcije. Zahvaljujući pomoći pri parkiranju, daljinski upravljanom parkiranju i aktivnom nadzoru parkirne udaljenosti uparkiravanje s BMW-om serije 7 doista je jednostavno. Poteškoća nema ni u najužim garažama. Jednostavno iziđite iz vozila i svoj BMW serije 7 parkirajte daljinski pritiskom na gumb BMW ključa sa zaslonom.

 • Daljinski nadzor parkiranja

  Funkcija daljinskog nadzora parkiranja omogućava vozaču da iziđe iz vozila prije parkiranja i zatim ga daljinskim upravljačem vožnjom prema naprijed ili natrag uvede na usko parkirno mjesto ili u garažu. Funkciju daljinskog parkiranja vozač aktivira izvan vozila služeći se BMW-ovim ključem sa zaslonom.
  Postupak parkiranja nadziru sustav nadzora parkirne udaljenosti (PDC), sustav pomoći pri parkiranju i senzori panoramskog pogleda. Kako bi se funkcija daljinskog parkiranja mogla upotrijebiti, vozilo mora biti usmjereno ravno i sučeljeno s parkirnim mjestom ili garažom. Tijekom parkiranja vozač po potrebi može zaustaviti vozilo.
  Kad je vozilo parkirano, motor se daljinski gasi ključem, a kad je vrijeme za polazak, motor se izvana također može upaliti ključem. Pri daljinski nadziranom izlasku s parkirnog mjesta ili iz garaže vozilo samo vozi natraške.
  Funkcija daljinskog nadzora parkiranja dostupna je od ožujka 2016. na modelima 730d, 740d, 730i, 740i, 750i, 730Ld, 740Ld, 730Li, 740Li i 750Li.

 • Pomoć pri parkiranju

  Sustav pomoći pri parkiranju s ravnim navođenjem vozilo automatski parkira u usporedna ili okomita parkirna mjesta. Bez obzira na to je li uključen ili nije, sustav u vožnji malom brzinom (ispod 35 km/h) i na najvećoj udaljenosti od 1,5 metara od reda parkiranih vozila procjenjuje veličinu potencijalnih mjesta.
  Kad sustav pronađe dovoljno veliko mjesto, vozač mora samo uključiti žmigavac, a upravljanje vozilom, baš kao i odabir stupnja prijenosa, rad papučicom gasa i kočnicom posve preuzima sustav. Vozač mora samo nadzirati tijek parkiranja. Pritom sustav pomaže uputama na kontrolnom zaslonu i odgovarajućim zvučnim signalima. Kad je parkiranje završeno, sustav se oglašava posebnim zvučnim signalom i mjenjač prebacuje u položaj za parkiranje.
  Pri parkiranju bez pomoći sustava, pomoć za bočno parkiranje iskorištava dodatne senzore za nadzor bočnih područja vozila, a na kontrolnom zaslonu prikazuje prepreke. Aktivni nadzor parkirne udaljenosti (PDC) automatski koči ako u vožnji unatrag zamijeti preblizu prepreku. Stoga vozač može opušteno parkirati uz povećanu sigurnost.

 • Aktivni nadzor parkirne udaljenosti (PDC)

  Funkcija aktivnog nadzora parkirne udaljenosti (PDC) pomaže vozaču pri parkiranju natraške kako bi izbjegao sudare i smanjio težinu moguće nezgode. Stoga vozač može opušteno parkirati uz povećanu sigurnost.

POGLED NAOKOLO S 3D POGLEDOM, POGLEDOM ODOZGO I PANORAMSKIM POGLEDOM.

Pogled naokolo uključuje funkcije pogleda straga, panoramskog pogleda, pogleda odozgo i 3D pogleda utemeljene na kamerama, a kamere sprijeda i straga na vanjskim zrcalima nude potpun vidik oko vozila.
Uz jednostavan prikaz područja iza vozila, pogled odozgo vozaču nudi i pogled preko vrata i bokova vozila te tako olakšava manevriranje. U 3D pogledu istodobno se prikazuje računalno stvoren trodimenzionalni prikaz područja oko vozila pa je parkiranje još lakše. Panoramski pogled olakšava vožnju u područjima sa slabom vidljivošću te tako vožnju na prilazima i kompliciranim raskrižjima čini sigurnijom. Digitalna kamera na prednjem dijelu vozila bilježi prometnu situaciju ispred vozila. Tako vozač ranije zamjećuje nadolazeća vozila, pa može na vrijeme reagirati. Bočni pogled automatski se isključuje kad vozilo premaši brzinu od 15 km/h.
Vozač može birati jednu od triju funkcija: pogled odozgo, panoramski pogled i 3D pogled. Posljednje odabrana funkcija automatski će se uključiti pri ponovnom aktiviranju sustava. Sustavi kamera automatski se uključuju pri vožnji unatrag ili kad se pritisne gumb PDC-a ili panoramskog pogleda. Slike koje snimaju kamere prikazuju se na kontrolnom zaslonu.

Pogled naokolo.

Pogledajte film o ovoj funkciji.

BMW NIGHT VISION S PREPOZNAVANJEM OSOBA.

BMW Night Vision s prepoznavanjem osoba omogućava vozaču vidik koji daleko premašuje svjetlosni snop dugih svjetala vozila, pa noću na vrlo velikoj udaljenosti može razaznati ljude i velike životinje. Njih također selektivno osvjetljava funkcija dinamičkog markera dugog svjetla koji ne zasljepljuje. Infracrvena (termalna) kamera ugrađena u masku vozila slike šalje na kontrolni zaslon na instrumentnoj ploči. Tako vozač može razaznati ljude i životinje na udaljenosti do oko 300 metara.
Sustav u obzir uzima brzinu vozila i zakrenutost upravljača te na temelju toga izračunava predstavlja li opaženi objekt stvarnu opasnost. U slučaju neposredne opasnost na slici na multifunkcionalnoj instrumentnoj ploči te na head-up zaslonu pojavljuje se trepereći crveni simbol (životinja ili osoba). Usto se oglašava zvučni signal, a kočni sustav prelazi u stanje pripravnosti za naglo kočenje.
Sustav upozorenja automatski se uključuje pri pokretanju vozila. U slučaju opasnosti sustav oglašava upozorenje čak i ako kontrolni zaslon nije uključen. BMW Night Vision s prepoznavanjem osoba inovacija je iz palete BMW ConnectedDrive.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 s benzinskim ili dizelskim motorom:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 12,8-4,9
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 294 do 129

  Potrošnja goriva, emisije CO2 za BMW serije 7 iPerformance modele:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,5 do 2,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 56 do 45
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13.2 do 12.5

  Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW 750Li xDrive (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8.5 do 8.3
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 197 do 192

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  (1) Vrijednosti su primjenjive do 15.04.2018. Provjerite dostupnost kod vašeg BMW zastupnika.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.