BUDITE PREDVODNIK. I NEKA VAS DRUGI SLIJEDE.

Usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive u BMW-u serije 6 Coupé.

Komunikacije, informacije i zabava – usluge i aplikacije iz palete BMW ConnectedDrive nude posve nov doživljaj mobilnosti. Dovoljno je da na svoj pametni telefon instalirate aplikaciju poput "BMW Connected" i mobitelskim adapterom ga preko sustava iDrive povežete sa svojim BMW-om serije 6 Coupé. Tako, primjerice, na kontrolnom zaslonu možete pristupiti porukama s Facebooka i Twittera ili podacima s rokovnika, odnosno izravno u kokpit dobiti informacije o mjestu gdje se nalazite.

Pročitajte više

USLUGE CONNECTED DRIVE.

Opcija opreme ConnectedDrive usluga čine osnovu za korištenje individualiziranog digitalnog mobilnog asistenta BMW Connected u vozilu, kao i inteligentnih funkcija BMW ConnectedDrive sa širokim rasponom informacija, zabave i usluga dok vozite.

Ponuda uključuje pristup aktualnim informacijama o lokaciji kao što su vremenske prilike i vijesti, kao i online pretraživanju pomoću GoogleTM i praktičnih funkcija ureda. Uslugama i značajkama kao što su informacije o parkiranju, kao i putne i hotelske vodiče možete izravno pristupiti u automobilu bez pametnog telefona putem ConnectedDrive izbornika.

Također je integriran neograničen pristup odabranim aplikacijama za pametni telefon. ConnectedDrive usluge također omogućuju pristup trgovini BMW ConnectedDrive Store, u kojem se usluge i aplikacije mogu naručiti i produžiti u bilo kojem trenutku i bilo kojem trenutku kako bi odgovarali individualnim zahtjevima korisnika. Opcija opreme ConnectedDrive usluge nudi sve ovo i više, čineći svako putovanje u BMW-u pravi doživljaj.

Usluge ConnectedDrive.

  • Aplikacije

    Aplikacije BMW ConnectedDrive platforma su za praktičnu uporabu nekih aplikacija pametnih telefona u BMW-ovim vozilima. U želji da svojim kupcima omogući uporabu što većeg broja aplikacija, BMW razvija vlastite, poput BMW ConnectedDrive i BMW M Laptimer, ali i blisko surađuje s partnerima poput Spotifya, Napstera, GoProa, Deezera i Audiblea kako bi se njihove aplikacije mogle sigurno upotrebljavati u automobilu.
    Kompatibilan pametni telefon samo umetnite u odgovarajući adapter (ako je ugrađen) ili ga spojite USB kabelom. Svim se funkcijama aplikacije nakon toga može jednostavno upravljati iDrive Controllerom. Zahvaljujući bliskoj suradnji BMW-a i brojnih dobavljača, paleta aplikacija za uporabu u automobilu stalno se širi. Više informacija o tome možete pronaći na internetskoj adresi www.bmw.com/apps.

  • Priprema za Apple CarPlay®

    Zahvaljujući pripremi za Apple CarPlay®, vozači mogu udobno i bežično koristiti kompatibilni iPhone® dok su u pokretu. Time se omogućuje prikazivanje i upravljanje redovnim putem, čak i putem korisničkog sučelja, kao i funkcije kao što su glazba, iMessages/SMS poruke, telefonija, Siri i odabrane aplikacije trećih strana. Priprema za Apple CarPlay® može se koristiti putem unosa dodirom, iDrive kontrolera ili glasovnom kotrolom, ovisno o opremi vozila. Apple CarPlay® traje tri godine i može se kasnije produžiti putem BMW ConnectedDrive Store-a.

USLUGE CONCIERGE.

Svatko tko je htio znati kako je imati osobnog batlera sad ima priliku uživati u vrlo posebnoj usluzi Concierge iz palete BMW ConnectedDrive. Na pritisak gumba vozač dolazi u kontakt s agentom BMW-ova pozivnog centra koji mu je na putu dostupan u ulozi "osobnog pomoćnika".
Bez obzira na to traži li određeni restoran, najbliži bankomat ili otvorenu ljekarnu, agent BMW-ova pozivnog centra tu je da pomogne i izravno navigacijskom sustavu pošalje točnu adresu. Usluge Concierge neovisne su o vozačevu mobitelu te su u zemlji i inozemstvu na raspolaganju bez dodatne naknade cijeli dan i noć, sedam dana u tjednu.

Usluge Concierge.

Trgovina BMW Connecteddrive

TRGOVINA BMW CONNECTEDDRIVE.

U trgovini BMW ConnectedDrive u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu možete kupiti usluge i aplikacije za svaku potrebu. Usluge se mogu po volji odabrati i naručiti čak i poslije kupnje automobila. To omogućuje vlasnicima da izravno iz automobila iz palete usluga i aplikacija BMW ConnectedDrive odaberu ono što im se sviđa ili im je potrebno.
Usluge i aplikacije dostupne u trgovini BMW ConnectedDrive posebno su osmišljene da zadovolje potrebe i želje vozača BMW automobila. Također se može odabrati trajanje pojedinih usluga, a to kupcima omogućuje da usluge naruče samo za određeno vrijeme, primjerice dok su na godišnjem odmoru.
Trgovini BMW ConnectedDrive možete pristupiti izravno iz automobila, odnosno preko internetskog portala My BMW ConnectedDrive. Novonaručene usluge i aplikacije možete upotrijebiti u automobilu ubrzo nakon preuzimanja. Trgovina BMW ConnectedDrive u svakom trenutku nudi sve potrebne informacije o raspoloživim uslugama i aplikacijama.

Trgovina BMW ConnectedDrive.

UMREŽENA ZABAVA.

Odgovarajuća glazba za svaku situaciju, cestu i raspoloženje. Umrežena zabava nudi izravan i neograničen pristup desecima milijuna glazbenih brojeva u BMW-u – bez potrebe za uključivanjem drugih uređaja, primjerice pametnih telefona. Na raspolaganju je mnogo glazbe za svačiji ukus. Čim se u automobilu odsvira neki glazbeni broj, automatski se zapisuje na tvrdi disk vozila, pa užitak postaje zajamčen bez ikakvih prekida.
Ponuda umrežene zabave omogućava da kod nekog od BMW-ovih glazbenih partnera poput Napstera otvorite račun koji se bez dodatne naknade može koristiti u šest europskih zemalja: Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Daljinske usluge

DALJINSKE USLUGE.

Daljinskim uslugama i besplatnom aplikacijom My BMW Remote App (raspoloživim u trgovinama Apple App Store i Google Play) može se preko interneta upravljati različitim funkcijama vozila, primjerice zaključavanjem i otključavanjem vrata. Usto, ako je u vozilo ugrađen navigacijski sustav, odredište putovanja u njega možete izravno prenijeti iz tražilice Google™. Sustav također omogućuje prikaz lokacije vozila. Kako biste upotrijebili tu funkciju, na korisničkom portalu "My BMW ConnectedDrive" na internetskoj adresi www.bmw-connecteddrive.com aktivirajte daljinske usluge.

Daljinske usluge.

PROMETNE INFORMACIJE.

Real Time Traffic Information (RTTI), prometne informacije u stvarnom vremenu, u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Vozilu se praktično u stvarnom vremenu šalju detalji o mjestu i trajanju zastoja, prometu na autocestama, sporednim cestama i mnogim gradskim ulicama. Inteligentni savjeti pomažu vozaču da do odredišta stigne što brže i uz što manju potrošnju goriva. Nadalje, Hazard preview (pregledavanje u slučaju opasnosti) upozorava vozača o događajima kao što su ozbiljne nezgode i jaka kiša. Ove opasnosti se zatim prikazuju na karti na zaslonu vozila. Ako se vozač približi opasnosti, pojavljuje se upozorenje.

Podaci o prometu crpe se iz izvora poput anonimnih profila kretanja preko GPS podataka flotnih vozila, aplikacija mobitela i policijskih izvješća, a sustav u obzir uzima i prometne tokove, primjerice tijekom najvećih gužvi.
Prometne informacije prikazane su vrlo jasno, s cestama označenim zelenom, žutom, narančastom i crvenom bojom. Nadalje, RTTI opcija opreme također uključuje opciju On-Street Parking Information radi specifičnijeg i učinkovitijeg pretraživanja mjesta za parkiranje.

Prometne informacije.

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Inteligentan poziv u nuždi (SOS) danju i noću omogućava brzu, ciljanu pomoć te podršku osposobljenog osoblja − na vašem jeziku čak i kad se nalazite u inozemstvu. Dogodi li se ozbiljna nesreća s, primjerice, uključivanjem zračnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojasova, vozilo automatski upućuje poziv u nuždi. Preko ugrađene SIM kartice u automobilu, tj. neovisno od privatnog mobitela, u BMW-ov pozivni centar šalju se važni podaci poput točnog položaja vozila, ozbiljnosti nesreće i mogućeg rizika od ozljeđivanja. BMW-ov pozivni centar o tome obavještava najbliži centar za koordinaciju spašavanja i preko telefona nudi pomoć dok na mjesto nesreće ne stignu spasilačke službe. Ako je, primjerice, pomoć potrebna drugim sudionicima u prometu, poziv za nuždu može se aktivirati ručno.

Inteligentan poziv u nuždi.