ELEKTRIZIRAJUĆE NEKONVENCIONALAN.

BMW 530e Plug-in hybrid.

BMW Plug-in hybrid
ELEKTRIZIRAJUĆE NEKONVENCIONALAN.BMW 530e Plug-in hybrid.

Razmišljajte kreativno. Idite ukorak s vremenom. Dvije temeljne postavke za održive zamisli. The BMW 530e Plug-in hybrid implements both approaches perfectly and remains way ahead of its time. It relies on electrifying driving pleasure and, thanks to the plug-in hybrid drive, looks forward to a bright future.
BMW Plug-in hybrid.

BMW 530e iPerformance (3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,2-2,1
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49-47
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13,6-13,3

* Podaci su privremeni i nisu još potvrđeni.

Pročitajte više

KONCEPT VOZILA.

KONCEPT VOZILA.

BMW 530e Plug-in hybrid kombinira elektromotor i četverocilindarski benzinski motor BMW TwinPower Turbo kako bi dobio iznimno učinkovit BMW eDrive priključni (plug in) hibrid. Tako je omogućena lokalna vožnja na kratke udaljenosti posve bez emisija samo na električni pogon s iznimno dinamičnim voznim obilježjima, ali i – kombinirano s četverocilindarskim benzinskim motorom – vožnja na duge staze.

Pročitajte više

POGONSKI SUSTAV.

POGONSKI SUSTAV.

Srce pogona su četverocilindarski benzinski motor BMW TwinPower Turbo od 135 kW (184 KS), elektromotor snage 70 kW (95 KS) i visokonaponska litij-ionska baterija kapaciteta 9,2 kWh. Kad vozi samo na električni pogon vozilo ima domet od oko 45 km/h s najvećom brzinom od 140 km/h.

* Podaci su privremeni i nisu još potvrđeni.

Pročitajte više

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentno upravljanje energijom učinkovitost hibridnog vozila optimira pravodobnim odabirom odgovarajućeg pogona. Primjerice, podaci navigacijskog sustava iskorištavaju se za prepoznavanje dionice ceste po kojoj se trenutačno vozi i odabir režima vožnje, odnosno najučinkovitijeg punjenja visokonaponske baterije.

Pročitajte više

DOŽIVLJAJ VOŽNJE.

DOŽIVLJAJ VOŽNJE.

BMW 530e Plug-in hybrid nudi različite vozne režime kojima vozač može uvelike utjecati na stvarnu potrošnju goriva. Rezultati koji se postižu u praksi ponajprije ovise o odabiru voznog režima, ali i o osobnom stilu vožnje.

Pročitajte više

DIZAJN.

BMW 530e Plug-in hybrid izgleda vrlo samosvjesno u svojem prepoznatljivom poslovnom odijelu: letvice maske obojene su karakterističnom BMW i plavom bojom. Plavi su poklopci glavine kotača, BMW i logotip na prednjim bokovima vozila, eDrive logotip na Hofmeisterovu pregibu i na gazištima pragova.

POVEZANOST.

Aplikacija BMW ConnectedDrive za iOS i Android prikazuje podrobne informacije o trenutačnom stanju BMW-a 530e Plug-in hybrid, primjerice napunjenost baterije i preostali domet vozila. Punjenje se može planirati tjednim tajmerom na daljinskom upravljaču.

PRAKTIČNO PUNJENJE.

PRAKTIČNO PUNJENJE.

Vozilo se isporučenim kabelom može puniti iz gradske mreže na kućanskoj utičnici ili usput na javnim postajama za punjenje kabelom koji se može kupiti kao originalna BMW dodatna oprema. Navigacijski sustav i aplikacija BMW Remote za priključne hibride nude vozaču informacije o položaju i dostupnosti odgovarajućih punionica. Billing can be carried out via the BMW ChargeNow card, for example.

Pročitajte više

POTROŠNJA GORIVA, POTROŠNJA ENERGIJE I EMISIJE CO2.

Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma. Podaci o potrošnji određeni su u skladu s voznim ciklusom ECE.
Vozni domet ovisi o različitim čimbenicima, posebice osobnome stilu vožnje, odabranoj ruti, vremenskim uvjetima, iporabi sustava za grijanje ili hlađenje te predkondicioniranju zraka.
Više informacija o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronaći ćete u brošuri “Smjernice potrošnje goriva i emisija CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

Pročitajte više