Vozna dinamika i učinkovitost BMW-a serije 5 limuzina

HEROJSKI DINAMIČAN.

Vozna dinamika i učinkovitost BMW-a serije 5 limuzina.

HEROJSKI DINAMIČAN.Vozna dinamika i učinkovitost BMW-a serije 5 limuzina.

Kad je riječ o dinamici, BMW serije 5 pomiče granice. Snažni motori na najbolji način odvode sportsku vanjštinu na cestu. Ali osim snage, BMW serije 5 diči se i pameću. Za to su zaslužne napredne tehnologije budućnosti koje mu omogućavaju da posve iskoristi svoje dinamičke potencijale i postane pravi heroj.

BMW 540i limuzina:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 6,9 – 6,5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 159 – 149

Pročitajte više

UPRAVLJANJE DOŽIVLJAJEM VOŽNJE S PRILAGODLJIVIM REŽIMOM.

Upravljanje doživljajem vožnje omogućava vozaču da bira režim rada COMFORT sa standardnim postavkama motora i prijenosa, režima ECO PRO namijenjenoga najvećoj učinkovitosti te režima SPORT koji omogućava najdinamičniju vožnju. Nova interaktivna funkcija, prilagodljivi režim vožnje (ADAPTIVE), neprestano namješta dinamički nadzor amortizera, servoupravljač i automatski mjenjač Steptronic kako bi najbolje odgovarali trenutačnom stanju ceste.

Pročitajte više

STVOREN DA BUDE BOLJI.

STVOREN DA BUDE BOLJI.

BMW serije 5 ne zadovoljava se prosječnošću. Zato je vrlo logično da glede ubrzanja i emisija CO2 bude apsolutni pobjednik u svojoj klasi. Djelomice zahvaljujući prvi put upotrijebljenoj inteligentnoj Start-Stop funkciji. Ona gasi motor samo kad se očekuje da će zaustavljanje vozila potrajati određeno vrijeme.

Pročitajte više

BMW 520D EFFICIENT DYNAMICS EDITION.

BMW 520d EfficientDynamics Edition sa četverocilindarskim dizelskim turbomotorom BMW TwinPower zapremnine 2,0 litre iznimno je dojmljiv zbog niske potrošnje i izvanrednih voznih značajki. Motor ima snagu od 140 kW (190 KS), a od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,5 sekundi.*

* Podaci su privremeni i nisu još potvrđeni. Podaci za potrošnju i emisije CO2 još nisu dostupni.

UŠTEDITE NA TEŽINI. POBOJŠAJTE DINAMIKU.

UŠTEDITE NA TEŽINI. POBOJŠAJTE DINAMIKU.

Zahvaljujući lakim materijalima poput aluminija i još lakših ultramodernih aluminijskih slitina, BMW serije 5 sedme generacije ima masu koja je do 100 kilograma manja od prethodnikove. Inteligentna laka konstrukcija također omogućava uravnotežen raspored težine između prednje i stražnje osovine te niže težište vozila. Rezultat su iznimno dinamična vozna obilježja.

Pročitajte više

UPRAVLJANJE ZRAKOM. VEĆA AGILNOST.

UPRAVLJANJE ZRAKOM. VEĆA AGILNOST.

Na BMW-u serije 5 tehnološki paket BMW EfficientDynamics odaje i prepoznatljiva, legendarna maska vozila. Kad zraka za hlađenje ne treba mnogo, zračni ventil aktivne zračne struje zatvara otvore među uspravnim letvicama maske, pa koeficijent zračnog otpora cd tada iznosi samo 0,22, što je najmanje u klasi.

Pročitajte više

TEHNOLOGIJE BMW EFFICIENTDYNAMICS.

TEHNOLOGIJE BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Manja potrošnja goriva, više zadovoljstva u vožnji. BMW EfficientDynamics strategija je koju je BMW osmislio radi smanjivanja potrošnje goriva i emisija CO₂ uz istodobno povećavanje vozne dinamike i zadovoljstva u vožnji. Taj tehnološki paket obuhvaća pogonski sustav, upravljanje energijom i konstrukciju vozila.

Pročitajte više

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2.

 

Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma. Podaci o potrošnji određeni su u skladu s voznim ciklusom ECE.
Vozni domet ovisi o različitim čimbenicima, posebice osobnome stilu vožnje, odabranoj ruti, vremenskim uvjetima, iporabi sustava za grijanje ili hlađenje te predkondicioniranju zraka.

Više informacija o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronaći ćete u brošuri “Smjernice potrošnje goriva i emisija CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

 

Pročitajte više