Dizajn BMW-a serije 3 Touring

SPORTSKI IZVANA. PROSTRAN IZNUTRA.

Dizajn BMW-a serije 3 Touring.

SPORTSKI IZVANA. PROSTRAN IZNUTRA.Dizajn BMW-a serije 3 Touring.

Jedinstvena kombinacija dinamike, elegancije i prilagodljivosti čini BMW serije 3 Touring najsportskijim vozilom u svojem segmentu. Sa značajkama tipičnima za BMW seriju 3 kojoj pripada, Touring je primjer tradicije dizajna marke BMW: dug poklopac motora, kotači postavljeni blizu prednjem i stražnjem kraju vozila, dug međuosovinski razmak te putnička kabina postavljena prema natrag. Zahvaljujući tim svojstvima BMW serije 3 Touring i dalje zadržava vodeće mjesto u segmentu.

Pročitajte više

VANJSKI DIZAJN.

Sportski elegantna vanjština skladno je osmišljena i već na prvi pogled ostavlja pravi estetski i odgovarajuće dinamičan dojam. Vodoravne prečke na prednjem zračnom usisniku u kombinaciji s prednjim svjetlima ističu nizak i čvrst stav vozila. Kao opcija, dvostruka prednja svjetla s ugrađenim svjetlosnim prstenovima oko njih mogu biti u LED tehnologiji.
Ali poglede ne privlači samo prednji dio vozila. Upadljivo oblikovan stražnji branik ima dvije vodoravne linije s jako razmaknutim stražnjim LED svjetlima, pa je BMW serije 3 Touring prepoznatljiv i noću.
Jedna od brojnih mogućnosti personalizacije BMW-a serije 3 Touring izvedba je linije Luxury u metalik platinastosrebrnoj boji s lakometalnim naplatcima promjera 18 inča – a svako od tih obilježja ističe sportski duh vozila.

DIZAJN LED SVJETALA.

Osim stražnjih LED svjetala kao serijskim dijelom opreme, BMW serije 3 Touring opcijski raspolaže LED prednjim svjetlima i LED maglenkama.

 • LED prednja svjetla

  Sve svjetlosne funkcije LED prednjih svjetala s dnevnim svjetlima, parkirnim svjetlima i žmigavcima služe se LED tehnologijom. Dugo i kratko svjetlo sastoje se od 10 snažnih svjetlosnih dioda. Prednja svjetla automatski prilagođavaju duljinu snopa i nude snažnu rasvjetu ceste te tako povećavaju sigurnost vožnje noću i u lošim vremenskim uvjetima.
  LED-ove (svjetlosne diode) karakterizira dug životni vijek, a potrošnja im je do 50 posto niža od potrošnje običnih žarulja, što pomaže smanjivanju potrošnje goriva i emisija štetnih plinova. Usto, svjetlost im je vrlo slična dnevnoj, pa to smanjuje umor očiju. Izduljeni vanjski obrisi LED prednjih svjetala dodatno ističu sportski duh automobila.

 • Prilagodljiva LED prednja svjetla

  Prilagodljiva LED prednja svjetla karakterizira snop svjetlosti koji se prilagođava brzini vožnje i dinamički osvjetljava cestu. Osim žmigavaca i dnevnih svjetala, uključuju i funkciju prilagodljivih prednjih svjetala s promjenjivim oblikom svjetlosnog snopa u gradu i na autocesti, praćenje zavoja te BMW Selective Beam (sprečavanje zasljepljivanja vozila iz drugog smjera) koji automatski uključuje duga ili kratka svjetla. Sustav tako omogućava najbolje osvjetljenje ceste u svim uvjetima vožnje.
  Pomična prednja svjetla omogućavaju vozaču da u mraku vidi daleko u zavoj čim počne zakretati upravljač. Kako bi poboljšala vidljivost na kratke udaljenosti, svjetla za slijeđenje zavoja automatski se aktiviraju čim uključite žmigavac ili zakrenete upravljač – čak i kad vozilo miruje. Prilagodljiva prednja svjetla u svakoj situaciji osiguravaju najbolju rasvjetu ceste i tako uvelike povećavaju aktivnu sigurnost.
  Sustav BMW Selective Beam dopušta vozaču da noću ima uključena duga svjetla kad god je potrebno, pa je i noću zajamčena najbolja vidljivost. Sustav nadzire prisutnost vozila koja ispred voze u istom smjeru ili dolaze ususret te stalno podešava duga svjetla kako se ne bi zaslijepilo druge sudionike u prometu.

 • LED maglenke

  LED maglenke poboljšavaju vidljivost na male udaljenosti po magli i padalinama te tako povećavaju sigurnost vožnje noću i u lošim vremenskim uvjetima. Osim što im je svjetlosni snop vrlo širok, LED maglenke karakteristične su po boji vrlo sličnoj onoj dnevne svjetlosti, dugom radnom vijeku i maloj potrošnji energije.
  LED maglenke postavljene ispod prednjih svjetala pridonose i tehnološki naprednom, modernom izgledu te tako uljepšavaju ionako upečatljiv prednji dio BMW-a serije 3 Touring.

 • Stražnja LED svjetla

  Stražnja LED svjetla sastoje se zasebnih visokoučinkovitih LED svjetlosnih elemenata u karakterističnom BMW-ovu rasporedu u obliku slova L. To pridonosi prepoznatljivosti stražnjeg dijela, pa je čak i po mraku odmah jasno da je riječ o BMW-u.
  Veliki žmigavci i brzodjelujuća LED stop-svjetla također imaju važnu ulogu u većoj sigurnosti vožnje BMW-om serije 3.

PANORAMSKI STAKLENI KROV.

Panoramski stakleni krov omogućuje prekrasan pogled iz automobila i u unutrašnjost propušta mnogo svjetlosti te tako u njoj stvara dojam raskošne prostranosti i prozračnosti. Ako je sunce prejako, lako i jednostavno se može zatvoriti električno podesivo sjenilo. S dvjema funkcijama klizanja i podizanja, panoramski stakleni krov nudi mnogo mogućnosti prozračivanja unutrašnjosti vozila. Postavi li se krov u položaj za prozračivanje, sjenilo za sunce se automatski povlači da propusti zrak, a istodobno se automatski podiže štitnik od vjetra kako bi se u kabini smanjilo vrtloženje zraka uzrokovano otvaranjem krova.

UNUTARNJI DIZAJN.

Čim uđete u BMW serije 3 Touring, odmah zamjećujete okrenutost instrumenata i komandi prema vozaču te izvanrednu kakvoću materijala. Unutrašnjost je prostrana, s praktičnim mogućnostima pohrane i funkcionalnom, nezakrčenom instrumentnom pločom. Istodobno prostorom dominiraju elegancija i dinamika. Brojni kromirani detalji i sjajne crne površine ističu prvorazrednu kakvoću. U tipično BMW-ovu stilu kokpit je sustavno podređen vozaču, pa je rukovanje svim komandama olakšano i pojednostavljeno.
Svakom je ergonomskom detalju posvećena najveća briga i pozornost. Najbolji primjer je 22,4- centimetarski (8,8-inčni) kontrolni zaslon opcijskog navigacijskog sustava Professional: zasebno je postavljen iznad središnje konzole te stvara izvanredan dojam i osjećaj vrhunske kakvoće. U središnjoj konzoli držač je za dvije čaše, a njegov roletni poklopac, kad ga se zatvori, služi kao dodatna površina za odlaganje sitnica. To su tek dva detalja koncepta koji sportski duh savršeno povezuju s praktičnošću.

VISOKOKVALITETNI MATERIJALI.

Već su na prvi pogled vidljivi profinjen dizajn i visokokvalitetna obrada unutrašnjosti. Opcijska sportska sjedala mogu biti presvučena, primjerice, smeđom kožom 'Dakota' s dodatnim smeđim detaljima. Njih se može dopuniti letvicama od jasenovine s metalnim umetcima i biserasto kromiranim ukrasima, koje se nastavljaju na sva vrata.
Kokpit je obogaćen brojnim kromiranim obrubima, primjerice onim na analognim instrumentima i otvorima za zrak. Obloge oko komandi klima-uređaja i radija sjajne su crne boje. Kao dio opcijskog paketa rasvjete, ambijentalna rasvjeta elegantno i neupadljivo osvjetljava unutrašnjost kombinacijom izravnih i neizravnih svjetlosnih izvora.
Najveću ekskluzivnost nudi oprema iz kolekcije BMW Individual: letvice u unutrašnjosti izrađene su od bijela jasenova drva, a kožnate proširene presvlake od merino kože u bež ili smeđoj boji unutrašnjosti nude profinjenost i podižu kakvoću na posve novu razinu.