Udobnost i praktičnost BMW-a serije 3 Touring

MNOGO PROSTORA ZA VAŠE ZAMISLI.

Udobnost i praktičnost BMW-a serije 3 Touring.

MNOGO PROSTORA ZA VAŠE ZAMISLI.Udobnost i praktičnost BMW-a serije 3 Touring.

Bilo za svakidašnje obveze, izlet preko vikenda ili godišnji odmor – BMW serije 3 Touring uvijek je idealno vozilo jer nudi najvišu razinu udobnosti. Prostrana unutrašnjost s mnogo mogućnosti za pohranu svako putovanje pretvara u opuštajući doživljaj. Izdašan prtljažni prostor osigurava izvanrednu praktičnost, a inteligentna zaštita putnika u vozilu ulijeva osjećaj sigurnosti bez obzira gdje u vozilu sjedili.

Pročitajte više

BESKONTAKTNO OTVARANJE I ZATVARANJE PRTLJAŽNIKA.

Beskontaktno otvaranje i zatvaranje prtljažnika

BESKONTAKTNO OTVARANJE I ZATVARANJE PRTLJAŽNIKA.

Vraćate se iz kupnje, stojite kraj svojeg automobila s rukama prepunim stvari koje želite odložiti u prtljažnik i posljednje što tada želite je u džepu ili torbici tražiti ključ automobila. Ovo postaje nepotrebno s inovativnim sustavom olakšanog pristupa (Comfort Access), koji – zajedno s automatskim radom vrata prtljažnika – omogućuje beskontaktno otvaranje i zatvaranje prtljažnika. Senzori zamjećuju brzo pomicanje stopala ispod stražnjeg branika i automatski otvaraju vrata prtljažnika.
Senzori ugrađeni na različitim visinama stražnjeg branika registriraju pokret stopala i otvaraju prtljažnik. Vrata se na opisani način također i zatvaraju. To inovativno obilježje uvelike olakšava utovar prtljažnika. Pristup je omogućen samo kad sustav prepozna prisutnost ovlaštenog ključa vozila.

KONCEPT POHRANE.

Bez obzira na to je li riječ o mobitelu, napicima ili malim komadima prtljage – u BMW-u serije 3 Touring ima dovoljno mjesta za pohranu svega što nosite sa sobom. U središnjoj konzoli držač je za dvije čaše, a njegov roletni poklopac, kad ga se zatvori, služi kao dodatna površina za odlaganje sitnica. U pretincu u vratima dovoljno je mjesta za boce obujma do jedne litre.
Opcijski paket za pohranu nudi dodatne mogućnosti spremanja stvari. S vozačeve strane instrumentne ploče smješten je zatvoreni pretinac, sa stražnje strane naslona prednjih sjedišta nalaze se mreže i dvije kukice za torbe. U prtljažniku su i mreže za lakšu pohranu s vrpcom za učvršćivanje, praktičnu mrežicu na podnici prtljažnika, pretinac za odlaganje ispod prtljažnika i strujni priključak od 12 volta straga.

PRAKTIČNOST.

Prtljažnik BMW-a serije 3 Touring savršeno je sposoban da se nosi sa svakim izazovom – od ručne prtljage do teških, krupnih predmeta. Čak i kad nasloni stražnjih sjedala nisu spušteni, dostupno je 495 litara prtljažnog prostora. Kad se naslon posve spusti, taj se prostor povećava na impresivnih 1500 litara. Sustav prevoženja dugih predmeta, dio serijske opreme, s naslonom za ruke na stražnjim sjedištima može se podijeliti u omjeru 40:20:40 i tako prilagoditi različitim potrebama jer se sjedišta i prtljažnik namještaju prema vašim potrebama. Srednje stražnje sjedalo i sjedalo iza suvozačeva mogu se preklopiti zasebno. Stražnje sjedalo s vozačeve strane obara se sa središnjim sjedalom. Tako se BMW serije 3 Touring može vrlo fleksibilno natovariti i istovariti. Dva putnika mogu se udobno voziti straga dok se u automobilu istodobno prevoze dugi predmeti (primjerice torba sa skijama i snowboardima). BMW serije 3 Touring također je jedino vozilo u svojem segmentu kojem se stražnje vjetrobransko staklo zasebno otvara, čime se prijevoz tereta uvelike olakšava.

PASIVNA SIGURNOST.

PASIVNA SIGURNOST

PASIVNA SIGURNOST.

Svi BMW-ovi automobili opremljeni su nizom sigurnosnih mjera namijenjenih smanjivanju opasnosti pri nesrećama na najmanju mjeru – koji usto nude dobar osjećaj da ste uvijek u sigurnim rukama. Vrlo čvrsta konstrukcija putničke kabine i inteligentna uporaba ultračvrstih višefaznih čelika jamči najveću moguću krutost sigurnosne putničke ćelije uz istodobno zadržavanje težine na minimumu.
Sile sudara usmjeravaju se od putničke ćelije na druge dijelove automobilske karoserije, primjerice podvozje, bočne potpornje, pregradu motornog prostora i krove, a usto ih apsorbiraju zone deformacije na prednjem i stražnjem dijelu vozila. Kod bočnog udarca putnike štite ojačane konstrukcije B-stupa, pragova te vrlo čvrste zaštite u vratima, baš kao i stabilna prečka sjedala.
Na prednjem dijelu vozila mnogo je značajki namijenjenih zaštiti pješaka. Između branika i karoserije ugrađen je amortizer koji smanjuje rizik od ozljeda u slučaju da branik udari o noge pješaka. Poklopac motora opremljen je deformacijskim elementima koji apsorbiraju sile udarca i stvaraju područje gužvanja.