BMW 330e iPerformance limuzina

SUSTAVNI NAPREDAK.

BMW 330e iPerformance limuzina.

BMW iPerformance

SUSTAVNI NAPREDAK.

BMW 330e iPerformance limuzina.

Kombinacija elektromotora i motora BMW TwinPower Turbo povezuje najbolje od dvaju svjetova u izvanredno dinamičnoj i udobnoj limuzini: BMW 330e. Veličanstveno se susreće s inovativnim i zatim udružuje u sportski duh i eleganciju BMW-a serije 3 limuzina. Izvanredna vozna dinamika u kombinaciji s krajnjom učinkovitošću i ekološkim prednostima zahvaljujući lokalnoj vožnji bez emisija – jedinstven koncept savršeno prilagođen značajkama BMW-a serije 3 limuzina.

SUSTAVNI NAPREDAK.BMW 330e iPerformance limuzina.

Kombinacija elektromotora i motora BMW TwinPower Turbo povezuje najbolje od dvaju svjetova u izvanredno dinamičnoj i udobnoj limuzini: BMW 330e. Veličanstveno se susreće s inovativnim i zatim udružuje u sportski duh i eleganciju BMW-a serije 3 limuzina. Izvanredna vozna dinamika u kombinaciji s krajnjom učinkovitošću i ekološkim prednostima zahvaljujući lokalnoj vožnji bez emisija – jedinstven koncept savršeno prilagođen značajkama BMW-a serije 3 limuzina.

Read more
BMW iPerformance
BMW iPerformance
BMW iPerformance
BMW iPerformance
BMW iPerformance
BMW iPerformance
BMW iPerformance

KONCEPT VOZILA.

BMW serije 3 s potrošnjom malog automobila: zahvaljujući tehnologiji BMW eDrive iz palete BMW EfficientDynamics, na posve električni pogon može se prevaliti do 40 kilometara – bez lokalnih emisija i ikakva utroška goriva. Visokonaponska baterija smještena je ispod prtljažnika koji s obujmom od oko 370 litara zadovoljava sve svakidašnje potrebe bez negativnih posljedica po udobnost, praktičnost i osjećaj prostranosti. Natpis "eDrive" na C stupovima ukazuju na inovativnu pogonsku tehnologiju. Usto, zahvaljujući sportski ugođenu ovjesu plug-in hibrid nudi najbolje prianjanje i u svim režimima vožnje jamči izvanredne reakcije. Zato BMW 330e limuzina premašuje sva očekivanja glede vozne dinamike. Sve u svemu, riječ je o konceptu vozila usmjerenom prema budućnosti bez premca.

BMW iPerformance.

Prilagodljive vozne značajke
Prilagodljive vozne značajke

PRILAGODLJIVE VOZNE ZNAČAJKE.

Kao priključni (plug-in) hibrid, BMW 330e limuzina raspolaže različitim voznim režimima koji vozaču omogućuju da uvelike utječe na stvarnu potrošnju energije. Ona ovisi i o odabranom režimu vožnje i o vozačevu osobnom načinu vožnje. Kad je baterija posve puna, možete prijeći do 40 kilometara a da ne potrošite ni kap goriva. U režimu vožnje AUTO eDrive optimalna kombinacija elektromotora i motora s unutarnjim izgaranjem omogućava najekonomičniju vožnju.

 • Gradska vožnja

  U gradskoj vožnji BMW 330e limuzina posve iskorištava prednosti električnog pogona. Kad je baterija posve puna, kratke udaljenosti (do 40 kilometara) možete prevaliti bez lokalnih emisija – kroz grad se vozite a da ne potrošite ni kap goriva.

 • Svakidašnja vožnja

  U svakidašnjoj vožnji u prvi plan dolazi suradnja među dvjema pogonskim sustavima. U režimu vožnje AUTO eDrive inteligentna kombinacija motora na unutarnje izgaranje i električnog motora jamči znatno manju potrošnju od benzinskih i dizelskih vozila tog segmenta. Ukratko, uživajte u luksuzu BMW-a serije 3 limuzina s bonusom izvanredne ekonomičnosti.

 • Duga putovanja

  Uživajte u zabavnoj vožnji s vrlo niskom potrošnjom – čak i na dugim putovanjima. Priključni hibrid izvanredno se ponaša na dugim putovanjima, bez ikakvih kompromisa glede praktičnosti vozila.

Pogon
Pogon

POGON.

Velika snaga benzinskog četverocilindarskog turbomotora BMW TwinPower i visokoučinkovit elektromotor eDrive pokretačka su snaga BMW-a 330e limuzina. Kombinacijom tih tehnologija iz palete EfficientDynamics nastalo je inovativno vozilo koje u svim uvjetima vožnje ne nudi samo nisku potrošnju nego i vrhunsku voznu dinamiku te stabilnost.

Inteligentno upravljanje energijom

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentno upravljanje energijom jedan je od temelja koncepta BMW eDrive. Sustav koordinira rad svih dijelova pogona kako bi se postigle najbolja učinkovitost bez ikakvih kompromisa glede vozne dinamike. Inteligentno upravljanje energijom učinkovitost hibridnog vozila optimira pravodobnim odabirom odgovarajućeg pogona. Primjerice, podaci navigacijskog sustava iskorištavaju se za prepoznavanje dionice ceste po kojoj se trenutačno vozi i odabir režima vožnje, odnosno najučinkovitijeg punjenja visokonaponske baterije.
U situacijama u kojima bi motor s unutarnjim izgaranjem bio razmjerno neučinkovit, sustav prebacuje pogon na opterećenje s boljim iskorištavanjem energije. To znači da motor s unutarnjim izgaranjem stvara dodatnu snagu. Ta se snaga tada iskorištava za punjenje baterije električnim motorom/generatorom, što se poslije može iskoristiti za posve električni pogon ili za potporu motoru s unutarnjim izgaranjem. Sustav također nadzire rad električnog motora/generatora, pa se tijekom kočenja i "jedrenja" kinetička energija također pretvara u električnu. U kombinaciji s režimom ECO PRO, inteligentno upravljanje energijom koordinira rad svih sustava vozila, među njima i sve pomoćne dijelove i funkcije udobnosti, kako bi se ostvarila najučinkovitija vožnja uz najmanju potrošnju goriva.
Gumb eDrive omogućuje vozaču odabir jednog od triju različitih električnih režima vožnje: standardni režim AUTO eDRIVE, posve električni režim MAX eDRIVE i režim SAVE BATTERY u kojem se čuva napunjenost visokonaponske baterije.

 • Režim AUTO eDRIVE

  Ovisno o brzini vožnje i stanju napunjenosti baterije, inteligentan sustav BMW EfficientDynamics u režimu AUTO eDRIVE određuje najučinkovitiju kombinaciju rada elektromotora i motora s unutarnjim izgaranjem. Režim je podijeljen u dvije faze: ako je baterija napunjena od 12 do 100 posto, u posve električnoj vožnji možete uživati do brzine od 80 km/h. Na većim brzinama i u zahtjevnijim uvjetima automatski se uključuje benzinski motor. Kad napunjenost baterije padne ispod 12 posto, BMW 330e limuzina na posve se električni pogon može uz umjereno ubrzanje voziti do 20 km/h, a uz slabije ubrzanje i stalnu brzinu do 55 km/h.

 • Režim MAX eDRIVE

  Maksimalna zabava u vožnji samo na električni pogon: u režimu MAX eDrive na posve električni pogon možete voziti do 120 km/h. Na većim brzinama ili kad je potrebno veće ubrzanje, automatski se uključuje motor s unutarnjim izgaranjem.

 • Režim SAVE BATTERY

  Kad je baterija slabo napunjena, režim SAVE BATTERY omogućava punjenje baterije motorom s unutarnjim izgaranjem ili dopušta održavanje trenutačne napunjenosti. Tako vozač može kapacitet baterije sačuvati za kasniju, posve električnu vožnju.

 • Predviđanje uvjeta na cesti

  Kad se u navigacijski sustav unese odredište, sustav proaktivnog upravljanja energijom analizira planiranu rutu rabeći poznate podatke poput ograničenja brzine uz informacije u stvarnom vremenu o trenutačnom stanju u prometu. Tako sustav električnu energiju troši najekonomičnije, na najprikladniji način i, ponajprije, na dionicama na kojima to ima najviše smisla (npr. u gradskoj vožnji).

Punjenje
Punjenje
Punjenje

PUNJENJE.

Bez obzira na to obavlja li se preko obične kućne električne utičnice ili BMW i Wallboxa iz sveobuhvatne palete proizvoda i usluga 360° ELECTRIC – punjenje visokonaponske baterije ne može biti lakše. Dok u gradu obavljate druge poslove, na nekoj od brojnih javnih postaja za punjenje ChargeNow možete dopuniti bateriju automobila.

 • Napajanje kod kuće

  Vozilo se može lako napajati kod kuće povezivanjem na utičnicu napajanja putem isporučenog standardnog kabela za napajanje i ono je spremno krenuti s punom baterijom nakon otprilike dva do četiri sata. Napajanje je još brže i praktičnije kada se radi sa zasebnim BMW i Wallbox uređajem: Ovaj zidni punjač za kućnu upotrebu povećava kapacitet napajanja i smanjuje vrijeme napajanja, što ga čini idealnim dodatkom za BMW vozila BMW usluga za instalaciju fleksibilno reagira na individualne zahtjeve.

  Priključak za napajanje automobila nalazi se iza preklopa na prednjoj lijevoj strani panela. LED svjetlosni prsten na priključku za napajanje čini stanje napajanja vizualno jasnim.

 • Punjenje na putu

  Osim punjenja kod kuće, sad je BMW-ova električna i hibridna vozila moguće – zahvaljujući razvitku BMW-ove mobilne usluge ChargeNow – puniti i bilo gdje na putu. Također, tu su i brojne javne punionice različitih udruženih pružatelja usluga koje već čine golemu mrežu što također olakšava život.
  Sve postaje za punjenje ChargeNow lako je s pomoću BMW-ova sustava ConnectedDrive pronaći navigacijskim sustavom, odnosno s pomoću aplikacije BMW Remote te internetskog portala ChargeNow. Priključak za punjenje na automobilu nalazi se iza poklopca na prednjem lijevom boku, a LED prsten na priključku čak i izvana pokazuje da je punjenje u tijeku.
  Zahvaljujući razvitku kartice ChargeNow i aplikacije za plaćanje, vozači mogu bezgotovinski pristupiti postajama za punjenje i napuniti bateriju. Opis postupaka punjenja može se pronaći na korisničkom portalu na internetskoj adresi chargenow.com. ChargeNow također omogućava kupcima da u svakom trenutku imaju pregled o nakupljenim troškovima. Na kraju mjeseca kupci dobivaju račun za ukupnu svotu koji plaćaju kreditnom karticom.

POVEZANOST.

Uvijek u vezi sa svojim BMW-om: preko pametnog mobitela (iOS ili Android) na raspolaganju su vam ne samo BMW-ove daljinske usluge poput zaključavanja nego i funkcije povezane s hibridnom vožnjom. To znači da uvijek imate potpun nadzor nad potrošnjom i učinkovitošću vašeg BMW-a 330e limuzina. BMW-ove usluge za svaku situaciju koje se mogu upotrijebiti u vozilu – ali i izvan njega.

 • Aplikacija My BMW Remote

  Aplikacija BMW ConnectedDrive za iOS i Android prikazuje podrobne informacije o trenutačnom stanju vozila, primjerice lokaciju, napunjenost baterije i preostali domet.
  Postupak punjenja može se daljinski nadzirati tjednim tajmerom, a temperatura u vozilu daljinski namjestiti na vrijeme za iduće putovanje. Odredišta, točke interesa i položaj postaja za punjenje lako je iz aplikacije prebaciti izravno u vozilo.
  Aplikacija BMW ConnectedDrive također mjeri i izračunava učinkovitost svakog putovanje te može ponuditi savjete kako voziti učinkovitije i tako povećati domet.

 • Predzagrijavanje vozila

  Uđite u ugodno rashlađen automobil ljeti i u zagrijano vozilo s odmagljenim prozorima zimi – to omogućava stacionarni sustav grijanja i hlađenja hibridnog modela BMW 330e. Zahvaljujući električnom kompresoru za hlađenje i električnom grijaču bez spremnika, automatski klima-uređaj radi gotovo bešumno, čak i kad motor ne radi. Unaprijed se mogu namjestiti dva vremena predviđenog odlaska na put.
  Pola sata prije planiranog odlaska inteligentan nadzorni sustav uključuje grijanje, hlađenje i ventilaciju kako bi se postigla željena temperatura. Sustavom se upravlja iDrive Controllerom u vozilu ili vrlo praktično pametnim telefonom s instaliranaom aplikacijom BMW Remote Services.
  Ako je visokonaponska baterija dovoljno napunjena, stacionarno grijanje i hlađenje radi bez obzira na to da li se vozilo puni izvana ili ne.

UDOBNOST.

Gotovo da i ne treba spominjati da inovativan automobil poput BMW-a 330e limuzina nudi vrhunsku udobnost. Visokonaponska baterija pohranjena je tako kompaktno da prtljažnik obujma oko 370 litara nudi dovoljno prostora za svakidašnje potrebe. Standardni ovjes nudi punu voznu dinamiku, stabilnost u svakome trenutku te iznimno ugodan osjećaj u vožnji – čak i na dugim putovanjima te kad u automobilu prevozite težak teret.