BUDITE PREDVODNIK. I NEKA VAS DRUGI SLIJEDE.

Usluge i aplikacije za BMW serije 2 Gran Tourer.

Komunikacija, informacije, zabava – iskusite mobilnost na potpuno novi način s pomoću usluga i aplikacija u sklopu BMW ConnectedDrive.

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Inteligentan poziv u nuždi danju i noću omogućuje vam brzu, ciljanu pomoć te podršku osposobljenog osoblja − na vašem jeziku čak i kad se nalazite u inozemstvu. Dogodi li se ozbiljna nesreća s, primjerice, uključivanjem zračnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojasova, vozilo automatski upućuje poziv u nuždi. Preko ugrađene SIM kartice u automobilu, tj. neovisno od privatnog mobitela, u BMW-ov pozivni centar šalju se važni podaci poput točnog položaja vozila, ozbiljnosti nesreće i mogućeg rizika od ozljeđivanja. BMW-ov pozivni centar o tome obavještava najbliži centar za koordinaciju spašavanja i preko telefona nudi pomoć dok na mjesto nesreće ne stignu spasilačke službe. Ako je, primjerice, pomoć potrebna drugim sudionicima u prometu, poziv za nuždu može se aktivirati ručno.

Kako funkcionira inteligentni poziv u nuždi.

Pogledajte film o ovoj funkciji. 

USLUGE CONNECTED DRIVE.

Usluge BMW ConnectedDrive temelj su funkcija koje vozaču tijekom putovanja pružaju velik izbor informacija, zabave i usluga.

Tome pripada i BMW Online koji omogućuje pristup aktualnim lokalnim informacijama poput vremenske prognoze, pretraživanju interneta tražilicom Google™ te uredskim funkcijama. U aplikacijskom izborniku također se može sastaviti skup personaliziranih usluga i funkcija poput praćenja internetskih kamera, informacija o cijeni goriva, parkiranja te putnih i hotelskih vodiča.

Uključena je i praktična, sigurna te vremenski neograničena uporaba odabranih aplikacija za pametne mobitele. Opcijske usluge ConnectedDrive također omogućavaju pristup trgovini BMW ConnectedDrive u kojoj možete naručiti i obnoviti mnoštvo usluga i aplikacija po vlastitoj želji. Opcijske usluge ConnectedDrive svako putovanje u BMW-u pretvaraju u mnogo udobniji i ugodniji doživljaj.

Kako funkcionira usluga ConnectedDrive.

Pogledajte film o ovoj funkciji. 

APLIKACIJA MY KIDIO.

Aplikacija myKidio koju su razvili Deutsche Telekom i TV Spielfilm nudi jedinstveno multimedijsko rješenje za obitelji s djecom temeljeno na korisnikovim uređajima, kao što su pametni telefoni i tableti, umjesto trajno ugrađenoj opremi.

Kad je aplikacija instalirana na korisnikovom uređaju, roditelji ili djeca mogu birati među bogatim sadržajem prikladnim za djecu: kvalitetnim filmovima, audioknjigama, dokumentarnim filmovima ili zanimljivim emisijama. Roditelji s pomoću iDriveControllera i kontrolnog zaslona mogu nadzirati koliko vremena djeca provode gledajući multimedijske sadržaje. Sustav im omogućuje nadzor vrste sadržaja koju djeca gledaju na kontrolnom zaslonu, odabir novog sadržaja i zaustavljanje reprodukcije. Funkcija Kids’ Cockpit prikazuje trenutačnu brzinu, procijenjeno vrijeme dolaska na odredište i slične informacije s kojima će djeci vrijeme proletjeti.

Program se može odabrati iz bogate baze i potom pustiti djeci na stražnjim sjedalima na iPadima povezanim s naslonima za glavu prednjih sjedala koja su dio sustava za putovanje i udobnost i iz ponude originalne BMW-ove dodatne opreme. Kad je kanal myKidio uključen novi se sadržaj neprestano preuzima u pozadini, kako biste uvijek imali dovoljno zabave za djecu u putovanju.

Aplikacija Audible

APLIKACIJA AUDIBLE.

Nemate vremena za čitanje? Audio knjige rješenje su koje svakim danom privlači sve više obožavatelja, među ostalim zbog toga što omogućuju vozačima užitak u književnosti dok su u automobilu. U aplikaciji Audible za iPhone (besplatna je) za preuzimanje vam je dostupno više od 150 000 audio knjiga.

Audible vam pruža odličnu priliku da na najbolji mogući način iskoristite svoje putovanje za užitak u dobroj knjizi. Na dugim putovanjima dječje knjige će zabaviti vaše najmlađe, a odraslima knjige predstavljaju ugodnu promjenu nakon glazbe.
Kako biste u svojem BMW-u mogli uporebljavati „BMW Apps Ready”, preuzmite je iz trgovine aplikacijama, povežite svoj pametni telefon sa svojim vozilom putem USB priključka ili adaptera te pokrenite aplikaciju. Odmah ćete moći ugodno i sigurno upravljati svim postavkama aplikacija s pomoću iDrive Controllera i kontrolnog zaslona, a u audio knjigama moći ćete uživati preko audiosustava vozila.

USLUGA CONCIERGE.

Svatko tko je htio znati kako je imati osobnog batlera sad ima priliku uživati u vrlo posebnoj usluzi Concierge iz palete BMW ConnectedDrive. Pritiskom gumba vozač dolazi u kontakt s agentom BMW-ova pozivnog centra koji mu je na putu dostupan u ulozi „osobnog pomoćnika“.
Bez obzira na to traži li određeni restoran, najbliži bankomat ili otvorenu ljekarnu, agent BMW-ova pozivnog centra tu je da pomogne i izravno navigacijskom sustavu pošalje točnu adresu. Usluge Concierge neovisne su o vozačevu mobitelu te su u zemlji i inozemstvu na raspolaganju bez dodatne naknade cijeli dan i noć, sedam dana u tjednu.
Ta je opcija dostupna samo u kombinaciji s ConnectedDrive Services.

Kako funkcionira usluga Concierge.

Pogledajte film o ovoj funkciji. 

PROMETNE INFORMACIJE.

Real Time Traffic Information (RTTI), prometne informacije u stvarnom vremenu, u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Kako bi vozač bio što bolje informiran, vozilu se praktično u stvarnom vremenu šalju pojedinosti o mjestu i trajanju zastoja, prometu na autocestama, sporednim cestama i mnogim gradskim ulicama. Inteligentni savjeti u pogledu alternativnih putova pomažu vozaču da do odredišta stigne što brže i uz što manju potrošnju goriva. Podaci o prometu crpe se iz izvora poput profila kretanja u mobilnoj telefonskoj mreži, GPS podataka flotnih vozila, mobitelskih aplikacija i policijskih izvješća, a sustav u obzir uzima i prometne tokove, primjerice tijekom najvećih gužvi.
Prometne informacije prikazane su vrlo jasno, s cestama označenima zelenom, žutom, narančastom i crvenom bojom.

Prometne informacije funkcioniraju ovako:

Pogledajte film o ovoj funkciji. 

DALJINSKE USLUGE.

Daljinske usluge

DALJINSKE USLUGE.

Daljinskim uslugama i besplatnom aplikacijom My BMW Remote App (raspoloživim u trgovinama Apple App Store i Google Play) može se preko interneta upravljati različitim funkcijama vozila, primjerice zaključavanjem i otključavanjem vrata. Možete i izravno prenijeti adresu odredišta navigacijskom sustavu uporabom Googleove tražilice Usto, sustav omogućuje i prikaz položaja automobila. Za upotrebu te funkcije, korisnici na portalu My BMW ConnectedDrive na adresi www.bmw-connecteddrive.com moraju aktivirati daljinske usluge.