BMW serije 2 Active Tourer sa sustavom eDrive

UZBUDLJIVA VOZNA DINAMIKA.

BMW serije 2 Active Tourer sa sustavom eDrive.

BMW iPerformance

UZBUDLJIVA VOZNA DINAMIKA.

BMW serije 2 Active Tourer sa sustavom eDrive.

Zahvaljujući kombinaciji sustava BMW eDrive i motora BMW TwinPower Turbo, BMW 225xe Active Tourer nudi užitak vožnje električnog motora i neograničenu mobilnost. Pametnom suradnjom dvaju pogonskih sustava nastao je električni pogon xDrive. Tim se sustavom upravlja automatski, a nudi najbolju moguću trakciju i upravljivost u svakoj situaciji uz optimalnu potrošnju goriva i emisije CO2 od 2,1 do 2,0 L/100 km, odnosno 49 do 46 g/km.

UZBUDLJIVA VOZNA DINAMIKA.BMW serije 2 Active Tourer sa sustavom eDrive.

Zahvaljujući kombinaciji sustava BMW eDrive i motora BMW TwinPower Turbo, BMW 225xe Active Tourer nudi užitak vožnje električnog motora i neograničenu mobilnost. Pametnom suradnjom dvaju pogonskih sustava nastao je električni pogon xDrive. Tim se sustavom upravlja automatski, a nudi najbolju moguću trakciju i upravljivost u svakoj situaciji uz optimalnu potrošnju goriva i emisije CO2 od 2,1 do 2,0 L/100 km, odnosno 49 do 46 g/km.

KONCEPT VOZILA.

Prilagodljivost i štedljivost u kombinaciji s vozačkim užitkom: BMW 225xe Active Tourer povezuje dokazanu fleksibilnost i iznimnu potrošnju goriva s karakterističnom voznom dinamikom BMW-a. Zahvaljujući BMW-ovoj tehnologiji eDrive iz BMW EfficientDynamics, moguć je doseg do 41 km u posve električnom načinu rada – bez lokalnih emisija i bez kapi potrošenog goriva.

Pogonske komponente sustava eDrive smještene su tako da ne zauzimaju mnogo prostora i ne dovode u pitanje udobnost, funkcionalnost ili prostranost. Vanjskim se dijelom automobil od modela s konvencionalnim pogonom razlikuje po LED svjetlosnom prstenu smještenom na priključak za punjenje te natpisom "eDrive" na c-stupovima koji ukazuje na inovativnu pogonsku tehnologiju automobila. U unutrašnjosti se natpis "eDrive" nalazi na pragovima vrata, na prekidaču za promjenu načina vožnje, na ručici mjenjača i na instrumentnoj ploči gdje je vidljiv tijekom cijelog putovanja.

Individualne značajke vožnje

INDIVIDUALNE ZNAČAJKE VOŽNJE.

BMW 225xe Active Tourer je plug-in hibridno vozilo s različitim načinima vožnje koji vozaču omogućuju da znatno utječe na stvarnu potrošnju goriva. Ona ovisi o odabranom načinu vožnje i vozačevu osobnom stilu vožnje. S punom baterijom možete prijeći do 41 km bez kapi potrošenog goriva. U načinu rada AUTO eDrive, najbolja kombinacija elektromotora i motora s unutarnjim izgaranjem omogućuje da naglasak bude na vrhunskoj učinkovitosti.

 • Gradska vožnja

  BMW 225xe Active Tourer u gradskoj vožnji maksimalno iskorištava prednosti električnog pogona. S punom baterijom možete prijeći kratke udaljenosti (do 41 km) bez lokalnih emisija – vozite se gradom bez kapi potrošenoga goriva.

 • Svakodnevna vožnja

  U svakodnevnoj vožnji plug-in hibridnog vozila naglasak je na međudjelovanju dvaju pogonskih sustava. U načinu vožnje AUTO eDrive, pametna kombinacija motora s unutarnjim izgaranjem i elektromotora jamči znatno smanjenu potrošnju goriva u usporedbi s benzinskim i dizelskim vozilima iste klase. Ukratko: uživajte u svestranosti BMW-a 225xe Active Tourer.

 • Duga vožnja

  On long journeys, the vehicle is powered by the combustion engine alone whenever the speed exceeds 125 km/h. When the driver is travelling at a low speed but requires maximum power to overtake, the electric motor is fed energy from the high-voltage battery and this then intervenes in a supportive role, delivering an extra surge of acceleration thanks to its high torque. When the driver brakes or releases the accelerator, the electric motor acts as a generator, using kinetic energy to deliver electricity for the high-voltage battery. This power can be called upon for subsequent overtaking manoeuvres. A combined fuel consumption of 7 litres per 100 km means that the vehicle has a range of 550 km on long journeys.

POGONSKI SUSTAV.

Novi BMW TwinPower Turbo trocilindarski benzinski motor jamči okretnost u isporuci snage, odlične reakcije čak i pri niskom broju okretaja, nevjerojatan zvuk i iznimnu učinkovitost. U plug-in hibridnom modelu upotrebljava ga se u kombinaciji s elektromotorom i pokazuje iznenađujuću snagu. Pogonski sustav vozila prije svega čini motor s unutarnjim izgaranjem koji pokreće prednje kotače, dok je na stražnjoj osovini smješten elektromotor. Motori mogu pokretati vozilo zasebno ili zajedno.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.
Inteligentno upravljanje energijom jedan je od temelja koncepta BMW eDrive. Sustav upravlja međudjelovanjem svih BMW-ovih pogonskih komponenti s pomoću elektromotora kako bi najbolju moguću učinkovitost povezao s iznimnom voznom dinamikom te povećao doseg na električni pogon.

Tipka eDrive omogućuje vozaču da bira između tri načina vožnje na električni pogon: standardan način AUTO eDRIVE, posve električni MAX eDRIVE te način rada SAVE BATTERY koji održava stanje napunjenosti na konstantnoj razini.

 • Režim AUTO eDrive

  U načinu rada AUTO eDrive, pametni sustav BMW EfficientDynamics utvrđuje koja je najučinkovitija kombinacija elektromotora i motora s unutarnjim izgaranjem, ovisno o brzini vožnje i stanju napunjenosti baterije. Taj način rada ima dvije faze: ako je stanje napunjenosti baterije između 100 i 7 posto, do 80 km/h možete voziti bez lokalnih emisija i bez potrošnje goriva. Pri većim brzinama ili u zahtjevnijim uvjetima automatski se pali benzinski motor. Kad napunjenost baterije padne ispod 7 posto, BMW 225xe Active Tourer možete voziti na posve električni način uz umjereno ubrzanje do brzine od 20 km/h, a uz lagano ubrzanje ili pri stalnoj brzini do 55 km/h.  

 • Način rada MAX eDrive

  Zabava u električnoj vožnji: u načinu rada MAX eDrive možete uživati u posve električnoj vožnji na brzinama do 125 km/h. Pri višim brzinama ili kad je potrošen potencijal ubrzanja, automatski se pali motor s unutarnjim izgaranjem.  

 • Način rada SAVE BATTERY

  Kad je status napunjenosti baterije nizak, način rada SAVE BATTERY omogućuje punjenje baterije preko motora na unutarnje izgaranje ili održavanje napunjenosti na 50 posto. Tako vozač može sačuvati kapacitet baterije za poslije kad će voziti samo s električnim motorom.  

 • Predviđanje potrošnje energije

  Kad se u navigacijski sustav unese odredište putovanja, sustav previđanja potrošnje energije analizira planiranu rutu koristeći se nepromjenjivim podacima poput ograničenja brzine, ali i informacijama u stvarnom vremenu o trenutačnoj prometnoj situaciji. Sustav vrlo učinkovito iskorištava električni pogon u skladu s prometnom situacijom čuvajući bateriju za dijelove puta na kojima se takva vožnja najviše isplati, primjerice za gradsku vožnju.  

 • Nadzor performansi u vožnji

  Nadzor doživljaja vožnje omogućuje vozaču da odabere način rada Comfort sa standardnim postavkama motora i mjenjača, učinkovitiji način rada ECO PRO ili dinamični način rada SPORT namijenjen mnogo dinamičnijoj vožnji. Način rada ECO PRO prilagođava značajke papučice gasa i prijenos te postavke grijanja / klima uređaja radi optimalne potrošnje goriva.

  ECO PRO smanjuje potrošnju goriva do 20 posto. Dodatna ušteda goriva moguća je uporabom funkcije ECO PRO Route koja vam preporučuje najučinkovitiji put uzimajući u obzir gustoću prometa, individualne stilove vožnje i lokalne uvjete. Birajući najučinkovitiju rutu funkcija smanjuje potrošnju goriva.

  Način rada Comfort jamči iznimnu udobnost u vožnji prilagođavanjem postavki komponenti ovjesa. U načinu rada Sport sve se postavke pogonskog sustava i ovjesa prilagođavaju za dinamičniju vožnju. Motor je spontaniji pri reakcijama, stupnjevi automatskog prijenosa mijenjaju se pri višim brzinama, trenutci u kojima trebate promijeniti stupanj prijenosa pri ručnom prijenosu prikazuju se kasnije, a samo vozilo reagira izravnije i dinamičnije.

  Nadzor performansi u vožnji dostupan je i na modelima BMW serije 2 Active Tourer s konvencionalnim pogonskim sustavom i na BMW-u 225xe Active Tourer.

PUNJENJE.

Punjenje visokonaponske baterije ne može biti jednostavnije, neovisno o tome upotrebljavate li klasičnu kućnu utičnicu ili BMW iWallbox iz sveobuhvatnog asortimana proizvoda i usluga 360° ELECTRIC. Automobil možete puniti i dok ste vani, na jednoj od brojnih ChargeNow javnih punionica.  

 • Punjenje kod kuće

  Vozilo možete jednostavno napuniti kod kuće tako da ga standardnim kabelom za punjenje priključite na utičnicu i dva do četiri sata poslije baterija je puna, a vi ste ponovno spremni za cestu. Punjenje je još brže i praktičnije s pomoću BMW-ovog Wallboxa koji se prodaje zasebno. Riječ je o punionici koja se ugrađuje na zid i namijenjena je kućnoj upotrebi, a povećava kapacitet punjenja i skraćuje mu trajanje što je čini savršenim dodatkom za BMW vozila. Usluga ugradnje fleksibilna je ovisno o vašim individualnim potrebama. Uz dodatno povećanje kapaciteta punjenja, BMW-ov Wallbox Pro podržava i pametnu integraciju u kućnu mrežu i funkcije pametnih kuća, kao i u sustave za upravljanje enegijom.

  Na automobilu je priključak za punjenje smješten ispod poklopca na prednjem lijevom boku vozila. LED svjetlosni prstenovi na priključku vozila omogućuju nadzor punjenja.

 • Javne punionice

  Osim punjenja vozila kod kuće, zahvaljujući razvoju BMW-ove ChargeNow usluge BMW-ova električna i plug-in hibridna vozila sad je moguće napuniti i na javnim punionicama. Brojni su se pružatelji usluga javnih punionica udružili u veliku mrežu.

  ChargeNow punionice lako ćete pronaći u navigacijskom sustavu uz pomoć usluge BMW ConnectedDrive, BMW-ove aplikacije Remote ili web-mjesta ChargeNow. Priključak za punjenje vozila nalazi se ispod poklopca na prednjem lijevom boku vozila, a LED svjetlosni prsten na priključku daje vam informacije o stanju napunjenosti vozila, čak i izvana.

  ChargeNow kartica i aplikacija omogućuju vozačima da pristupe punionicama i koriste se njima bez potrebe za gotovinom. Pregled svih postupaka punjenja dostupan je na korisničkom portalu chargenow.com. ChargeNow kupcima omogućuje i sveobuhvatan pregled nastalih troškova. Kupcima se na kraju mjeseca dostavlja račun s popisom svih troškova koji plaćaju kreditnom karticom.

POVEZIVOST.

Budite uvijek povezani sa svojim BMW-om: pametnim telefonom (iOS i Android) upravljajte BMW-ovim daljinskim uslugama, primjerice daljinskim zaključavanjem, ali i posebnim funkcijama za hibridne automobile. To vam omogućuje pregled nad potrošnjom i učinkovitošću vašeg BMW-a 225xe Active Tourer u svakom trenutku. BMW usluge za svaku situaciju, koje se mogu upotrebljavati unutar vozila i izvan njega.  

 • Aplikacija My BMW Remote

  Aplikacija BMW ConnectedDrive za iOS i Android prikazuje podrobne informacije o stanju vašeg vozila – primjerice njegovu lokaciju, razinu napunjenosti baterije i preostali doseg.
  Punjenje se može daljinski nadzirati tjednim tajmerom, a temperatura putničke kabine na vrijeme zagrijati ili ohladiti za sljedeće putovanje. Odredišta, zanimljiva mjesta i lokacije postaja za punjenje vozilu mogu se poslati izravno iz aplikacije.
  Aplikacija BMW ConnectedDrive također mjeri učinkovitost svakog putovanja i nudi korisne savjete, primjerice kako voziti učinkovitije i povećati doseg.

 • Klimatizacija

  Sustav grijanja i hlađenja u BMW-u 225xe Active Tourer omogućuje vam ulazak u ugodno rashlađeni automobil ljeti i u zagrijan automobil s čistim prozorima zimi. Zahvaljujući električnom rashladnom kompresoru i električnoj grijalici bez spremnika za gorivo, automatski klima-uređaj radi gotovo bešumno, čak i kad je motor ugašen. Unaprijed možete isplanirati dva različita vremena polaska.

  Pola sata prije planiranog polaska inteligentan nadzorni sustav na odabranu temperaturu uključuje grijanje i hlađenje te sustav ventilacije. Sustavom se upravlja iDrive Controllerom u automobilu, odnosno, vrlo praktično, pametnim telefonom s instaliranom aplikacijom My BMW Remote.

  Ako je visokonaponska baterija dovoljno puna, sustav grijanja i hlađenja radi bez obzira na to puni li se vozilo na vanjskom priključku ili ne.

UNUTRAŠNJOST I FUNKCIONALNOST.

BMW 225xe Active Tourer štedljivo troši gorivo, a nudi vam i više nego dovoljno prostora. Zahvaljujući povišenom položaju sjedenja, putnici na stražnjoj klupi mogu uživati u prekrasnom pogledu. Visokonaponska baterija praktično je smještena ispod stražnje klupe, što znači da ćete uvijek imati dovoljno prostora za sve transportne potrebe. Standardno preklapanje stražnjih sjedala u omjeru 40:20:40 dodatno pridonosi praktičnosti vozila. Time se povećava fleksibilnost prtljažnika i omogućuje prijevoz glomaznih predmeta.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Potrošnja goriva, emisije CO2 i potrošnja električne energije BMW iPerformance 225xe Active Tourer:

  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1 do 2,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49 do 46
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11,9 do 11,8
  Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.

  Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.